Реал Мадрид нема више времена...!

Почела је операција Ериксен! Да се не понови Кепа. . .  Данац би у јануару требало да појача Краљевиће.

Фудбал 10.10.2019 | 23:07
Реал Мадрид нема више времена...!
Нити се Реалу исплатило отезање, нити је Кристијан Ериксен направио прави потез останком у Тотенхему. Обема странама је кренуло низбрдо...  Краљевски клуб има очајан старт сезоне, а Данац је изгубио место кључног играча у Тотенхему.

Подсетимо, Ериксенов уговор са Тотенхемом истиче наредног лета и већ је у неколико наврата одбио понуде  за продужетак. Очекујући трансфер. По могућности у Реал Мадрид. А Краљевски клуб је одавно бацио око на Данца. Хтео га је претпрошлог лета, али је тада Тотенхем тражио преко 150.000.000 евра. Хтео га је летос, али је Тотенхем тражио 80.000.000 евра. Међутим, било је и кочница за трансфер у самом Реалу. Зинедин Зидан је инсистирао на довођењу Погбе и одбијао Перезову идеју о Ериксену.

На крају Реал није довео никакво појачање у везни ред, а Ериксен је остао у Тотенхему где је изгубио позиције. Газда Данијел Леви је љут на њега и његовог менаџера због одбијања новог уговора, и тренер Покетино је по директиви Левија почео сезону са Ериксеном на клупи. Када су кола кренула низ брдо и почели да се нижу слаби резултати, Покетино је вратио Данца у прву поставу, али је утисак да су односи нарушени и да је нешто пукло. Ериксен више није кључни играч Спурса, не игра на некадашњем нивоу, а цела та ситуација се пренела и на тренера, и на остатак екипе. Изгубили су кључног играча...

Ериксен сада чека трансфер, а Реал Мадрид више нема времена за губљење. Како им се не би поновио случај са Кепом Аризбалагом, Краљевићи ће већ сада започети мисију довођења Ериксена у јануарском прелазном, року. Подсетимо, пре две године је Реал могао да доведе Кепу из Билбаа за око 20.000.000 евра, али Зидан није пристао на трансфер голмана усред сезоне. И преварио се. Реал је на крају довео Куртоу, а Кепа је за 80.000.000 евра отишао у Челси.

Сада Перез неће дозволити Зидану да се превише пита и меча. Иако се Француз и даље нада куповини Погбе следећег лета, неће се много питати ако му Перез у јануару доведе Ериксена. Чак ће му бити и драго јер има огромне проблеме у везном реду. У првих десетак мечева ове сезоне, већ су се повредили Модрић, Крос, Иско, Валверде, а једино је Каземиро прошао без повреда. Зидан никако да састави везни ред, а Крос је и даље повређен. Немац је управо платио цех сталном игрању јер је до меча са Гранадом провео на терену скоро сваки минут у сезони.

Зато је Реалу неопходно појачање у везном реду већ у јануару. А од Ериксена ће тешко наћи бољу опцију. Зиданова жеља Погба је неостварива у јануару, а и Дони ван де Бек је поручио да нема намеру да иде из Ајакса до краја сезоне.

Тотенхем ће морати да пристане на продају Данца у јануару како би зарадио бар неки евро на његовој продаји. О оних 150.000.000 евра које су некад тражили, сада не могу ни да сањају када играч уђе у последњих шест месеци уговора. Између 20.000.000 и 30.000.000 евра ће бити довољно Реалу да сломије отпор лондонског клуба са којим одавно није у добрим односима. отенхем је у сличној ситуацији као Арсенал са Алексисом Санчезом када је морао да прода Чилеанца у Манчестер Сити.

Зидан је до сада био протовник довођења играча у јануару, али ситуација у везном реду је натерала и њега да промени мишљење и да упали зелено светло за довођење Ериксена.

Причу може да заустави само Тотенхем ако се заинати да играча остави до краја уговора и онда га на лето изгуби без обештећења.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар