Real Madrid nema više vremena...!

Počela je operacija Eriksen! Da se ne ponovi Kepa. . .  Danac bi u januaru trebalo da pojača Kraljeviće.

Fudbal 10.10.2019 | 23:07
Real Madrid nema više vremena...!
Niti se Realu isplatilo otezanje, niti je Kristijan Eriksen napravio pravi potez ostankom u Totenhemu. Obema stranama je krenulo nizbrdo...  Kraljevski klub ima očajan start sezone, a Danac je izgubio mesto ključnog igrača u Totenhemu.

Podsetimo, Eriksenov ugovor sa Totenhemom ističe narednog leta i već je u nekoliko navrata odbio ponude  za produžetak. Očekujući transfer. Po mogućnosti u Real Madrid. A Kraljevski klub je odavno bacio oko na Danca. Hteo ga je pretprošlog leta, ali je tada Totenhem tražio preko 150.000.000 evra. Hteo ga je letos, ali je Totenhem tražio 80.000.000 evra. Međutim, bilo je i kočnica za transfer u samom Realu. Zinedin Zidan je insistirao na dovođenju Pogbe i odbijao Perezovu ideju o Eriksenu.

Na kraju Real nije doveo nikakvo pojačanje u vezni red, a Eriksen je ostao u Totenhemu gde je izgubio pozicije. Gazda Danijel Levi je ljut na njega i njegovog menadžera zbog odbijanja novog ugovora, i trener Poketino je po direktivi Levija počeo sezonu sa Eriksenom na klupi. Kada su kola krenula niz brdo i počeli da se nižu slabi rezultati, Poketino je vratio Danca u prvu postavu, ali je utisak da su odnosi narušeni i da je nešto puklo. Eriksen više nije ključni igrač Spursa, ne igra na nekadašnjem nivou, a cela ta situacija se prenela i na trenera, i na ostatak ekipe. Izgubili su ključnog igrača...

Eriksen sada čeka transfer, a Real Madrid više nema vremena za gubljenje. Kako im se ne bi ponovio slučaj sa Kepom Arizbalagom, Kraljevići će već sada započeti misiju dovođenja Eriksena u januarskom prelaznom, roku. Podsetimo, pre dve godine je Real mogao da dovede Kepu iz Bilbaa za oko 20.000.000 evra, ali Zidan nije pristao na transfer golmana usred sezone. I prevario se. Real je na kraju doveo Kurtou, a Kepa je za 80.000.000 evra otišao u Čelsi.

Sada Perez neće dozvoliti Zidanu da se previše pita i meča. Iako se Francuz i dalje nada kupovini Pogbe sledećeg leta, neće se mnogo pitati ako mu Perez u januaru dovede Eriksena. Čak će mu biti i drago jer ima ogromne probleme u veznom redu. U prvih desetak mečeva ove sezone, već su se povredili Modrić, Kros, Isko, Valverde, a jedino je Kazemiro prošao bez povreda. Zidan nikako da sastavi vezni red, a Kros je i dalje povređen. Nemac je upravo platio ceh stalnom igranju jer je do meča sa Granadom proveo na terenu skoro svaki minut u sezoni.

Zato je Realu neophodno pojačanje u veznom redu već u januaru. A od Eriksena će teško naći bolju opciju. Zidanova želja Pogba je neostvariva u januaru, a i Doni van de Bek je poručio da nema nameru da ide iz Ajaksa do kraja sezone.

Totenhem će morati da pristane na prodaju Danca u januaru kako bi zaradio bar neki evro na njegovoj prodaji. O onih 150.000.000 evra koje su nekad tražili, sada ne mogu ni da sanjaju kada igrač uđe u poslednjih šest meseci ugovora. Između 20.000.000 i 30.000.000 evra će biti dovoljno Realu da slomije otpor londonskog kluba sa kojim odavno nije u dobrim odnosima. otenhem je u sličnoj situaciji kao Arsenal sa Aleksisom Sančezom kada je morao da proda Čileanca u Mančester Siti.

Zidan je do sada bio protovnik dovođenja igrača u januaru, ali situacija u veznom redu je naterala i njega da promeni mišljenje i da upali zeleno svetlo za dovođenje Eriksena.

Priču može da zaustavi samo Totenhem ako se zainati da igrača ostavi do kraja ugovora i onda ga na leto izgubi bez obeštećenja.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar