Болиди Ф1 у гаражи: Да ли ће бити трке у Јапану?!

Пита се Хагибис! Због невремена већ су отказане две утакмице на Светском првенству у рагбију.

Остали спортови 10.10.2019 | 19:43
Болиди Ф1 у гаражи: Да ли ће бити трке у Јапану?!
Челници Формуле 1 и власти Јапана одложили су за петак одлуку о одржавању квалификација за трку за Велику награду Јапана, пошто се очекују јаки ветрови и обилне кише због удара тајфуна Хагибис.

Очекује се да ће тајфун у суботу ударити јужну обалу оствара Хоншу, где се налази стаза Сузука, на којој се одржавају ауто-мото такмичења.

"Улажу се сви напори да се на минимум сведу све измене у распореду. Међутим, безбедност навијача, такмичара и свих на стази Сузука остају приоритет", наводи се у саопштењу Формуле 1, пренео је ББЦ.

Челници Формуле 1 пажљиво прате дешавања, а Јапанска метеоролошка агенција навела је да ће тајфун Хагибис бити најјачи ове године.

Због невремена већ су отказане две утакмице на Светском првенству у рагбију.

Коначну одлуку о отказивању квалификација донеће градске власти, које имају обавезу да затворе стазу и саветују људе да остану у затвореном.

Ако се то не догоди, готово сигурно ће се суботњи програм одвијати по плану.

"Прилично је јасно да нећемо моћи да возимо ако тајфун удари овде", рекао је возач Ферарија Шарл Леклер.

До сада су квалификације у Јапану одложене у два наврата због тајфуна, 2004. и 2010. године. Оба пута одржане су у недељу ујутро, уочи трке.

Квалификације за трку у Јапану требало би да се одрже у суботу од 8 часова по средњеевропском времену, а трка је на програму у недељу од 7.10.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар