Bolidi F1 u garaži: Da li će biti trke u Japanu?!

Pita se Hagibis! Zbog nevremena već su otkazane dve utakmice na Svetskom prvenstvu u ragbiju.

Ostali sportovi 10.10.2019 | 19:43
Bolidi F1 u garaži: Da li će biti trke u Japanu?!
Čelnici Formule 1 i vlasti Japana odložili su za petak odluku o održavanju kvalifikacija za trku za Veliku nagradu Japana, pošto se očekuju jaki vetrovi i obilne kiše zbog udara tajfuna Hagibis.

Očekuje se da će tajfun u subotu udariti južnu obalu ostvara Honšu, gde se nalazi staza Suzuka, na kojoj se održavaju auto-moto takmičenja.

"Ulažu se svi napori da se na minimum svedu sve izmene u rasporedu. Međutim, bezbednost navijača, takmičara i svih na stazi Suzuka ostaju prioritet", navodi se u saopštenju Formule 1, preneo je BBC.

Čelnici Formule 1 pažljivo prate dešavanja, a Japanska meteorološka agencija navela je da će tajfun Hagibis biti najjači ove godine.

Zbog nevremena već su otkazane dve utakmice na Svetskom prvenstvu u ragbiju.

Konačnu odluku o otkazivanju kvalifikacija doneće gradske vlasti, koje imaju obavezu da zatvore stazu i savetuju ljude da ostanu u zatvorenom.

Ako se to ne dogodi, gotovo sigurno će se subotnji program odvijati po planu.

"Prilično je jasno da nećemo moći da vozimo ako tajfun udari ovde", rekao je vozač Ferarija Šarl Lekler.

Do sada su kvalifikacije u Japanu odložene u dva navrata zbog tajfuna, 2004. i 2010. godine. Oba puta održane su u nedelju ujutro, uoči trke.

Kvalifikacije za trku u Japanu trebalo bi da se održe u subotu od 8 časova po srednjeevropskom vremenu, a trka je na programu u nedelju od 7.10.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar