Тумбина прва аудиција: Србија - Парагвај...

Постава која први и последњи пут игра заједно! Орлови вечерас у Крушевцу (20. 45, ТВ Нова) играју пријатељски меч са Парагвајем.

Фудбал 10.10.2019 | 13:42
Тумбина прва аудиција: Србија - Парагвај...
Јасно је као дан, признали су то играчи и чланови стручног штаба – пред репрезентацијом Србије је празан ход. Убедљиви порази од Украјине и Литваније учинили су да имамо само теорију као савезника у надањима да ћемо се домоћи Првенства Европе преко квалификација. Све је на Теразијама 35 подређено мартовском баражу, па и данашњи пријатељски сусрет против Парагваја (20.45, ТВ Нова).

Великог интересовања јавности и медија за дуел са селекцијом Едуарда Бериза нема, што јасно показује да Орлови нису оставили добар утисак у претходном периоду. Међутим, сусрет са Јужноамериканцима послужиће Љубиши Тумабковићу као својеврсна аудиција за оно што следи.

БЕЗ ТАДИЋА, СЕРГЕЈА, МАТИЋА...

Дуго је Крушевац чекао овај дан. После пуних 16 година угостиће фудбалску репрезентацију Србије. Истина, те 2003. када је последњи пут државни тим играо на стадиону под Багдалом, земља је била већа за Црну Гору. Селектор Србије Љубиша Тумбаковић је већ при састављању списка одлучио да мало "промеша карте", а онда је усред припрема био принуђен да их и додатно прошара. Отпали су из комбинација за мечеве са Парагвајем и у понедељак са Литванијом Душан Тадић, Сергеј Милинковић-Савић, Никола Максимовић, Борис Радуновић...

Без обзира што је остао без неколико битних играча, Тумбаковић не дозвољава да се за тим који ће заиграти вечерас у Крушевцу каже да је - комбиновани.

"Није ми то "комбиновани састав" прави термин, пре бих рекао да ћемо играти са онима који су здрави. Када је репрезентација у питању, нема комбинованог састава, него увек играју најбољи. Имамо лепу прилику да видимо групу играча која није била у претходном сазиву", истакао је Тумбаковић.

Као што је почело да се говори још од меча са Луксембургом (3:1), када је Србија остала без реалних шанси да се бори за друго место и директан пласман на Европско првенство, све утакмице до марта и баража у Лиги нација ће бити - контролне. И квалификационе, али не за репрезентацију, већ за играче. Задатак ће им бити да се "квалификују" за тим на који ће се Тумбаковић ослонити за најважнију утакмицу - а, надамо се и две - у 2020. години.

Јасно је да ће, ако Србија прескочи бараж и оде на првенство Европе, окосница тима и на великом такмичењу бити управо из тог баража. Зато ће и меч са Парагвајем бити наставак тог "кастинга", у којем ће овог пута шансу добити и неколико играча из домаћег првенства.

Зато се очекује да вечерас на терену буду Милан Родић, Милан Павков и Немања Милуновић из Звезде, Немања Милетић из Партизана, као и Марка Гобељића.  На голу ћемо видети Предрага Рајковића, кој иодлично брани у Ремсу. Видећемо како ће у тандему деловати млади Миленковић и искусни Стефан Митровић. Александар Митровић ће имати прилику да подебља одличне бројке 

Исто тако се може рећи да ће тим који вечерас буде истрчао на траву Напретког стадиона први и последњи пут играти заједно.

Најјаче снаге које тренутно има селектор ће, ипак, сачувати за гостовање у Литванији, где ће се играти за бодове. Да се макар буде трећи у групи, иако оно ништа конкретно не доноси.

СРБИЈА – ПАРАГВАЈ (20.45,ТВ НОВА)

Крушевац

Стадион: Младости

Капацитет: 13.000

Судија: Нејц Кајтазовић

СРБИЈА: Рајковић – Гобељић, Миленковић, С. Митровић, Коларов – Миливојевић, Немања Максимовић, Гаћиновић, Љајић, Костић – А.Митровић.

ПАРАГВАЈ: Фернандес – Рохас, Балбуена, Гомез, Риверос – Ромеро, Санчез, Паредес, Алмирон – Санабрија, Самудио.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

др

10.10.2019 13:29

Мислим да је овај састав Србије цисти промасај цаст појединцима.

ОДГОВОРИТЕ