Tumbina prva audicija: Srbija - Paragvaj...

Postava koja prvi i poslednji put igra zajedno! Orlovi večeras u Kruševcu (20. 45, TV Nova) igraju prijateljski meč sa Paragvajem.

Fudbal 10.10.2019 | 13:42
Tumbina prva audicija: Srbija - Paragvaj...
Jasno je kao dan, priznali su to igrači i članovi stručnog štaba – pred reprezentacijom Srbije je prazan hod. Ubedljivi porazi od Ukrajine i Litvanije učinili su da imamo samo teoriju kao saveznika u nadanjima da ćemo se domoći Prvenstva Evrope preko kvalifikacija. Sve je na Terazijama 35 podređeno martovskom baražu, pa i današnji prijateljski susret protiv Paragvaja (20.45, TV Nova).

Velikog interesovanja javnosti i medija za duel sa selekcijom Eduarda Beriza nema, što jasno pokazuje da Orlovi nisu ostavili dobar utisak u prethodnom periodu. Međutim, susret sa Južnoamerikancima poslužiće Ljubiši Tumabkoviću kao svojevrsna audicija za ono što sledi.

BEZ TADIĆA, SERGEJA, MATIĆA...

Dugo je Kruševac čekao ovaj dan. Posle punih 16 godina ugostiće fudbalsku reprezentaciju Srbije. Istina, te 2003. kada je poslednji put državni tim igrao na stadionu pod Bagdalom, zemlja je bila veća za Crnu Goru. Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je već pri sastavljanju spiska odlučio da malo "promeša karte", a onda je usred priprema bio prinuđen da ih i dodatno prošara. Otpali su iz kombinacija za mečeve sa Paragvajem i u ponedeljak sa Litvanijom Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić, Nikola Maksimović, Boris Radunović...

Bez obzira što je ostao bez nekoliko bitnih igrača, Tumbaković ne dozvoljava da se za tim koji će zaigrati večeras u Kruševcu kaže da je - kombinovani.

"Nije mi to "kombinovani sastav" pravi termin, pre bih rekao da ćemo igrati sa onima koji su zdravi. Kada je reprezentacija u pitanju, nema kombinovanog sastava, nego uvek igraju najbolji. Imamo lepu priliku da vidimo grupu igrača koja nije bila u prethodnom sazivu", istakao je Tumbaković.

Kao što je počelo da se govori još od meča sa Luksemburgom (3:1), kada je Srbija ostala bez realnih šansi da se bori za drugo mesto i direktan plasman na Evropsko prvenstvo, sve utakmice do marta i baraža u Ligi nacija će biti - kontrolne. I kvalifikacione, ali ne za reprezentaciju, već za igrače. Zadatak će im biti da se "kvalifikuju" za tim na koji će se Tumbaković osloniti za najvažniju utakmicu - a, nadamo se i dve - u 2020. godini.

Jasno je da će, ako Srbija preskoči baraž i ode na prvenstvo Evrope, okosnica tima i na velikom takmičenju biti upravo iz tog baraža. Zato će i meč sa Paragvajem biti nastavak tog "kastinga", u kojem će ovog puta šansu dobiti i nekoliko igrača iz domaćeg prvenstva.

Zato se očekuje da večeras na terenu budu Milan Rodić, Milan Pavkov i Nemanja Milunović iz Zvezde, Nemanja Miletić iz Partizana, kao i Marka Gobeljića.  Na golu ćemo videti Predraga Rajkovića, koj iodlično brani u Remsu. Videćemo kako će u tandemu delovati mladi Milenković i iskusni Stefan Mitrović. Aleksandar Mitrović će imati priliku da podeblja odlične brojke 

Isto tako se može reći da će tim koji večeras bude istrčao na travu Napretkog stadiona prvi i poslednji put igrati zajedno.

Najjače snage koje trenutno ima selektor će, ipak, sačuvati za gostovanje u Litvaniji, gde će se igrati za bodove. Da se makar bude treći u grupi, iako ono ništa konkretno ne donosi.

SRBIJA – PARAGVAJ (20.45,TV NOVA)

Kruševac

Stadion: Mladosti

Kapacitet: 13.000

Sudija: Nejc Kajtazović

SRBIJA: Rajković – Gobeljić, Milenković, S. Mitrović, Kolarov – Milivojević, Nemanja Maksimović, Gaćinović, Ljajić, Kostić – A.Mitrović.

PARAGVAJ: Fernandes – Rohas, Balbuena, Gomez, Riveros – Romero, Sančez, Paredes, Almiron – Sanabrija, Samudio.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dr

10.10.2019 13:29

Mislim da je ovaj sastav Srbije cisti promasaj cast pojedincima.

ODGOVORITE