У америчком ставу о КиМ не видимо шансу за дијалог

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да Русија за сада у америчком ставу о Косову не види промјене које би давале бољу шансу за дијалог Београда и Приштине.

Свијет 10.10.2019 | 10:33
У америчком ставу о КиМ не видимо шансу за дијалог
Он је за Вечерње новости, коментаришући одлуку америчког предсједника Доналда Трампа, рекао да за специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине именује Ричарда Гренела, поменувши и да је Русија у више наврата наглашавала да, прије свега, треба анализирати став САД о Косову и преговорима.

На питање да ли се посљедњим потезом Бијеле куће – именовањем Метјуа Палмера за специјалног представника за западни Балкан, са задатком да откочи дијалог Београда и Приштине, умањује улога ЕУ у процесу преговора, Боцан-Харченко је рекао да је Брисел сам смањио своју улогу, дозволивши Приштини да блокира раније постигнуте споразуме, да уведе таксе, да некажњено учини све за подривање и стагнацију дијалога. 

– Ако постоји жеља за обнављањем дијалога, треба узимати у обзир извесне, оправдане захтјеве Београда. То је питање које изискује прворазредну пажњу -додао је он.

Гренел ће се сутра у Београду састати са предсједником Србије Александром Вучићем.

Предсједник САД Доналд Трамп именовао је 4. октобра америчког амбасадора у Њемачкој Ричарда Гренела за специјалног предсједничког изасланика за преговоре Београда и Приштине. Гренел ће ново задужење обављати паралелно са функцијом амбасадора САД у Њемачкој.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

10.10.2019 08:39

Само се ви склоните и немојте нас бранити...нека нас амери бију..боље него кад нас ви браните

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

10.10.2019 13:54

Руси су увијек наси пријатељи и они мисле да и данас ратују на насој страни они су Србију замијенили са Сиријом.То их је мало зезнуло слабо постављена сигнализација или је неко окренуо стрелицу гдје је писало Србија према Сирији.Али зато нису Руси криви него они сто саботирају.

Name

Препорука

10.10.2019 08:45

Демократске промјене су процес. Цему зурба? Треба остати неутралан и гледати свога посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глуп народ

10.10.2019 10:19

Коме су Руси донијели добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.10.2019 14:19

ни себи не могу донијети добро.

Name

ре

10.10.2019 17:20

Како Амери издасе Курде,тако це и своје сателите на западном Балкану.Гарант.У вријеме активног рата у Сирији пратио сам сам неки либански сајт на енглескоим.У реаговањима на одредене текстови,многи су тврдили да це Амери сигурно окренути леда Курдима.Сто се ових дана и догада.Ми на Балкану не познајемо Амере,а ови Арапи доле, знају их као свој дзеп.