Гордић: Кад се побјеђује, лакше се тренира - нека низ потраје!

Искусни плејмејкер био је у групи играча Партизана који су "искорачили" у победи над Тофашом, другој у Еврокупу.

Кошарка 10.10.2019 | 22:45
Гордић: Кад се побјеђује, лакше се тренира - нека низ потраје!
Гледано из једног угла, Партизан није блистао, али је забележио нову победу.

Из другог угла, Партизан је - не први пут ове јесени - дао противнику десетак поена "форе", па у другом полувремену показао ко је ко. Да има озбиљан квалитет, искуство и чврстину. Али, још не током свих 40 минута утакмице.

Конкретно меч против Тофаша, којим је скор у Б групи Еврокупа поправљен на 2-0, подсећао је на меч Партизан - АЕК, одигран уочи АБА Суперкупа. Тада је "минус 14" у финишу друге четвртине претворио у коначних 86:80, док је у уторак против турског тима од 15:29 стигао до готово исто толике предности на крају - 93:80.

Немања Гордић је уз надахнуте Загорца и Величковића био највећа константа у тиму Андрее Тринкијерија.

Повратник у Партизан после шест година "вукао" је и у одбрани и у нападу, доносио преко потребне поене из транзиције када је Тофаш нападима од 24 секунде контролисао резултат и деловао недодирљиво у помало стерилној атмосфери "Штарк арене", пре него што се у другом полувремену публика потпуно укључила у меч...

"Можда је комплетна екипа била мало стегнута, због прве утакмице кући ове сезоне. Практично све до сада смо играли у гостима - и припремне и званичне, осим те једне пријатељске са АЕК. Истина, Тофаш је одлична екипа, играли су добро, што смо им и ми омогућили. Већим делом првог полувремена смо их остављали саме на шуту, а они су то кажњавали", почео је Гордић причу за МОНДО.

Минут пред одлазак на одмор било је 39:49 и гости су имали контру, када је Параховски блокирао играча на обручу, а Раде Загорац постигао шест поена заредом и смањио на 45:49, за потпуно другачију атмосферу на почетку другог полувремена, другу енергију на паркету и последично "спуштање" Тофаша на само 31 поен за 20 минута.

"Добра ствар је што смо на полувреме отишли са активним резултатом. Знали смо да ако подигнемо интензитет игре у одбрани, да имамо велике шансе да окренемо меч у нашу корист. Видели сте да није било лако али мислим да смо на крају заслужено победили".

Гордић истиче да је "дуга клупа" предност црно-белих у односу на многе противнике.

"Можемо да држимо висок интензитет цео меч, има нас довољно у ротацији и практично сви можемо да играмо јаку одбрану. Само се надам да нећемо имати празних минута као против Тофаша у првом полувремену. Сезона је дуга, свакако да треба времена да све легне на своје место, а уколико успут будемо и побеђивали - још боље".

Партизан од почетка припрема не зна за пораз, иако је лавовски део утакмица одиграо "на страни". У наредних 10 дана имаће још три таква искушења!

"Увек је добро када се побеђује. Лакше се тренира и боља је атмосфера. Сада у позитивном расположењу опет крећемо на пут. Имамо три везана гостовања - Приморску, Ритас, па Морнар. Нимало лако, али опет кажем, у добром смо моменту, имамо самопоуздања и трудићемо се да наставимо овај низ".

Бивши репрезентативац БиХ први пут је обукао црно-бели дрес јесени 2012. Тада млади тим Душка Вујошевића није успео да преброди прву фазу Евролиге, па самим тим није било прилике да се опроба у Београдској арени, као неколико Партизанових тимова пре и после тога.

"Нисам играо у Арени када сам први пут био у Партизану, мислим да није практично нико у овој екипи, осим Новице. Ново искуство за све нас, било је супер, осећала се енергија са трибина и надам се да ће тако бити у наставку сезоне. Захваљујем се навијачима на подршци", одмерено, као и увек, поручио је Немања Гордић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар