Gordić: Kad se pobjeđuje, lakše se trenira - neka niz potraje!

Iskusni plejmejker bio je u grupi igrača Partizana koji su "iskoračili" u pobedi nad Tofašom, drugoj u Evrokupu.

Košarka 10.10.2019 | 22:45
Gordić: Kad se pobjeđuje, lakše se trenira - neka niz potraje!
Gledano iz jednog ugla, Partizan nije blistao, ali je zabeležio novu pobedu.

Iz drugog ugla, Partizan je - ne prvi put ove jeseni - dao protivniku desetak poena "fore", pa u drugom poluvremenu pokazao ko je ko. Da ima ozbiljan kvalitet, iskustvo i čvrstinu. Ali, još ne tokom svih 40 minuta utakmice.

Konkretno meč protiv Tofaša, kojim je skor u B grupi Evrokupa popravljen na 2-0, podsećao je na meč Partizan - AEK, odigran uoči ABA Superkupa. Tada je "minus 14" u finišu druge četvrtine pretvorio u konačnih 86:80, dok je u utorak protiv turskog tima od 15:29 stigao do gotovo isto tolike prednosti na kraju - 93:80.

Nemanja Gordić je uz nadahnute Zagorca i Veličkovića bio najveća konstanta u timu Andree Trinkijerija.

Povratnik u Partizan posle šest godina "vukao" je i u odbrani i u napadu, donosio preko potrebne poene iz tranzicije kada je Tofaš napadima od 24 sekunde kontrolisao rezultat i delovao nedodirljivo u pomalo sterilnoj atmosferi "Štark arene", pre nego što se u drugom poluvremenu publika potpuno uključila u meč...

"Možda je kompletna ekipa bila malo stegnuta, zbog prve utakmice kući ove sezone. Praktično sve do sada smo igrali u gostima - i pripremne i zvanične, osim te jedne prijateljske sa AEK. Istina, Tofaš je odlična ekipa, igrali su dobro, što smo im i mi omogućili. Većim delom prvog poluvremena smo ih ostavljali same na šutu, a oni su to kažnjavali", počeo je Gordić priču za MONDO.

Minut pred odlazak na odmor bilo je 39:49 i gosti su imali kontru, kada je Parahovski blokirao igrača na obruču, a Rade Zagorac postigao šest poena zaredom i smanjio na 45:49, za potpuno drugačiju atmosferu na početku drugog poluvremena, drugu energiju na parketu i posledično "spuštanje" Tofaša na samo 31 poen za 20 minuta.

"Dobra stvar je što smo na poluvreme otišli sa aktivnim rezultatom. Znali smo da ako podignemo intenzitet igre u odbrani, da imamo velike šanse da okrenemo meč u našu korist. Videli ste da nije bilo lako ali mislim da smo na kraju zasluženo pobedili".

Gordić ističe da je "duga klupa" prednost crno-belih u odnosu na mnoge protivnike.

"Možemo da držimo visok intenzitet ceo meč, ima nas dovoljno u rotaciji i praktično svi možemo da igramo jaku odbranu. Samo se nadam da nećemo imati praznih minuta kao protiv Tofaša u prvom poluvremenu. Sezona je duga, svakako da treba vremena da sve legne na svoje mesto, a ukoliko usput budemo i pobeđivali - još bolje".

Partizan od početka priprema ne zna za poraz, iako je lavovski deo utakmica odigrao "na strani". U narednih 10 dana imaće još tri takva iskušenja!

"Uvek je dobro kada se pobeđuje. Lakše se trenira i bolja je atmosfera. Sada u pozitivnom raspoloženju opet krećemo na put. Imamo tri vezana gostovanja - Primorsku, Ritas, pa Mornar. Nimalo lako, ali opet kažem, u dobrom smo momentu, imamo samopouzdanja i trudićemo se da nastavimo ovaj niz".

Bivši reprezentativac BiH prvi put je obukao crno-beli dres jeseni 2012. Tada mladi tim Duška Vujoševića nije uspeo da prebrodi prvu fazu Evrolige, pa samim tim nije bilo prilike da se oproba u Beogradskoj areni, kao nekoliko Partizanovih timova pre i posle toga.

"Nisam igrao u Areni kada sam prvi put bio u Partizanu, mislim da nije praktično niko u ovoj ekipi, osim Novice. Novo iskustvo za sve nas, bilo je super, osećala se energija sa tribina i nadam se da će tako biti u nastavku sezone. Zahvaljujem se navijačima na podršci", odmereno, kao i uvek, poručio je Nemanja Gordić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar