НСРС о сукобу интереса у власти и раду РТРС-а

Посланици Народне скупштине Републике Српске (НСРС) наставит ће данас рад разматрањем Извјештаја Комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске за 2018. годину.

Република Српска 10.10.2019 | 08:20
НСРС о сукобу интереса у власти и раду РТРС-а
Та комисија је у прошлој години утврдила четири сукоба интереса. У питању су одборници из четири локалне заједнице у Републици Српској.

На дневеном реду 6. редовне сједнице  парламента је и извјештај о раду РТРС-а те информација о дугу Републике Српске на крају 2018. године.

У парламенту јесиноћ разматран рад Гарантног фонда Републике Српске, који је 2018. годину завршио са негативним финансијским резултатом од 5.735.869 КМ, па је опозиција истакла да није испунио сврху свог оснивања, док су из СДС-а предлагали да та институција буде укинута.

Опозиционари су углавном похвалили рад Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, док није било расправе о извјештају о пословању Инвестиционо-развојне банке РС-а за 2018. годину.

Данас, четвртог дана засједања Народне скупштине, требала би, између осталог, да се разматра и информација о имплементацији Стратегије за сузбијање насиља у породици у Републици Српској.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Интереси

10.10.2019 06:59

Сукоб интереса постоји у свим порама овог друства. Ставили су сапе на све могуце и немогуце. Створили су приватну дрзаву под прецутним покровитељством медјународне заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ситница

10.10.2019 07:42

Ста је то за МЗ да финанцира групу корумпираних лоповцица!

Name

Вјецити опозиционар

10.10.2019 18:43

У општини Србац, кад је постао начелник општине Србац, Млађан Драгосављевиц је запослио своју супругу у биро за запошљавање, гле чуда да прије него што је он изабран за начелника на том месту није било потребе за тим радним местом.

ОДГОВОРИТЕ