NSRS o sukobu interesa u vlasti i radu RTRS-a

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) nastavit će danas rad razmatranjem Izvještaja Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske za 2018. godinu.

Republika Srpska 10.10.2019 | 08:20
NSRS o sukobu interesa u vlasti i radu RTRS-a
Ta komisija je u prošloj godini utvrdila četiri sukoba interesa. U pitanju su odbornici iz četiri lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

Na dnevenom redu 6. redovne sjednice  parlamenta je i izvještaj o radu RTRS-a te informacija o dugu Republike Srpske na kraju 2018. godine.

U parlamentu jesinoć razmatran rad Garantnog fonda Republike Srpske, koji je 2018. godinu završio sa negativnim finansijskim rezultatom od 5.735.869 KM, pa je opozicija istakla da nije ispunio svrhu svog osnivanja, dok su iz SDS-a predlagali da ta institucija bude ukinuta.

Opozicionari su uglavnom pohvalili rad Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, dok nije bilo rasprave o izvještaju o poslovanju Investiciono-razvojne banke RS-a za 2018. godinu.

Danas, četvrtog dana zasjedanja Narodne skupštine, trebala bi, između ostalog, da se razmatra i informacija o implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici u Republici Srpskoj.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Interesi

10.10.2019 06:59

Sukob interesa postoji u svim porama ovog drustva. Stavili su sape na sve moguce i nemoguce. Stvorili su privatnu drzavu pod precutnim pokroviteljstvom medjunarodne zajednice.

ODGOVORITE
Name

Sitnica

10.10.2019 07:42

Sta je to za MZ da financira grupu korumpiranih lopovcica!

Name

Vjeciti opozicionar

10.10.2019 18:43

U opštini Srbac, kad je postao načelnik opštine Srbac, Mlađan Dragosavljevic je zaposlio svoju suprugu u biro za zapošljavanje, gle čuda da prije nego što je on izabran za načelnika na tom mestu nije bilo potrebe za tim radnim mestom.

ODGOVORITE