За Србију је сваки меч једнако важан!

На Парагвај истим жаром као на Литванију.

Фудбал 10.10.2019 | 11:48
За Србију је сваки меч једнако важан!
Пријатељски против Парагваја или такмичарски против Литваније – исто је! Тако резонују селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић и везиста Лука Миливојевић уочи сутрашњег пријатељског одмеравања снага са гостима из Јужне Америке.

Дуел између Србије и Парагваја играће се у четвртак у Крушевцу (20.45), а очекује се да трибине буду пуне, јер одавно Орлови нису играли на стадиону под Багдалом.

„Не правим разлику између ривала. Свака утакмица у дресу Србије захтева исти приступ и ангажман, максималан и одговоран. Тако ће бити и против Парагваја, без обзира што се ради о мечу који се води као пријатељски“, рекао је Лука Миливојевић уочи меча.

Оваквим ставом играча задовољан је селектор Љубиша Тумбаковић, јер размишља на идентичан начин.

„Лепо је рекао Лука, када се носи дрес Србије не може и не сме да се прави разлика између ривала. Свака утакмица је важна и захтева мобилност и верујем да ће тако бити и против Парагваја. Пред нама је много посла, морамо да користимо сваки тренутак, сваку утакмицу, тако да нас и сада очекује захтеван меч“, истакао је Тумбаковић.

Иако је, на папиру, дуел са Литванијом значајнији, утолико што се игра за бодове, селектор је, ипак, фокусиран на сутрашњи сусрет у Крушевцу.

„Упознали смо се са ривалом, погледали њихове утакмице и представили шта желимо у мечу са Парагвајем. Нећемо сада о Литванији, фокус је на ономе што очекујемо у мечу у Крушевцу“, нагласио је Тумбаковић.

Репрезентација Србије је у последњем тренутку доживела још један ударац, јер због повреде леђа неће моћи ни Душан Тадић да заузме место у тиму против Парагваја и Литваније.

Извор: моззартспорт

Фото: фсс.рс

Коментари / 0

Оставите коментар