Za Srbiju je svaki meč jednako važan!

Na Paragvaj istim žarom kao na Litvaniju.

Fudbal 10.10.2019 | 11:48
Za Srbiju je svaki meč jednako važan!
Prijateljski protiv Paragvaja ili takmičarski protiv Litvanije – isto je! Tako rezonuju selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković i vezista Luka Milivojević uoči sutrašnjeg prijateljskog odmeravanja snaga sa gostima iz Južne Amerike.

Duel između Srbije i Paragvaja igraće se u četvrtak u Kruševcu (20.45), a očekuje se da tribine budu pune, jer odavno Orlovi nisu igrali na stadionu pod Bagdalom.

„Ne pravim razliku između rivala. Svaka utakmica u dresu Srbije zahteva isti pristup i angažman, maksimalan i odgovoran. Tako će biti i protiv Paragvaja, bez obzira što se radi o meču koji se vodi kao prijateljski“, rekao je Luka Milivojević uoči meča.

Ovakvim stavom igrača zadovoljan je selektor Ljubiša Tumbaković, jer razmišlja na identičan način.

„Lepo je rekao Luka, kada se nosi dres Srbije ne može i ne sme da se pravi razlika između rivala. Svaka utakmica je važna i zahteva mobilnost i verujem da će tako biti i protiv Paragvaja. Pred nama je mnogo posla, moramo da koristimo svaki trenutak, svaku utakmicu, tako da nas i sada očekuje zahtevan meč“, istakao je Tumbaković.

Iako je, na papiru, duel sa Litvanijom značajniji, utoliko što se igra za bodove, selektor je, ipak, fokusiran na sutrašnji susret u Kruševcu.

„Upoznali smo se sa rivalom, pogledali njihove utakmice i predstavili šta želimo u meču sa Paragvajem. Nećemo sada o Litvaniji, fokus je na onome što očekujemo u meču u Kruševcu“, naglasio je Tumbaković.

Reprezentacija Srbije je u poslednjem trenutku doživela još jedan udarac, jer zbog povrede leđa neće moći ni Dušan Tadić da zauzme mesto u timu protiv Paragvaja i Litvanije.

Izvor: mozzartsport

Foto: fss.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar