Влада обећала, па обманула грађане Српске?!

Грађани који су подигли кредите у швајцарским францима још се нису ријешили проблема који су добили заједно са кредитом. Појединцима због не враћања кредита пријете деложације, премијер тврди Влада је ријешила проблем.

Република Српска 09.10.2019 | 20:34
Влада обећала, па обманула грађане Српске?!
2016. године договор јесте постигнут. Тада није усвојен Приједлог закона о конверзији кредита с валутном клаузулом у швајцарским францима који је предложио Клуб посланика СДС-а, али су договор о томе постигли Милорад Додик и представници Европске банке за обнову и развој и Хyпо Алпе-Адриа-Банка.Тада је договорено неколико ствари које су требале да олакшају враћање кредита.

Међутим, проблем није у потпуности ријешен што показују и најављене деложације из домова грађана који имају кредит у швајцарским францима а не успијевају да га врате.

Предсједник Владе подсјећа да је Влада своје урадила.

У опозицији се не слажу са премијером. Кажу да је могло бити урађено много више по узору на Србију која је директно стала иза својих грађана са кредитима у швајцарским францима. Давор Шешић подсјећа да је управо СДС омогућио представницима Удружења грађана који имају проблем због кредита у швајцарцима да се обрате посланицима.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић напомиње да проблем мора бити актуелизован јер је очигледно да грађани и даље имају великих проблема.

У Бањалуци је ове седмице требало да буде извршена деложација једне породице из куће због дуга на основу кредита у швајцарским францима. Деложација је, ипак, одложена за половину наредне године.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

И

09.10.2019 19:08

Хахахаха ето овце и даље вјерујте Додику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

10.10.2019 07:15

Влада није никог терала да узима креду у свицарцима , кад су бројали ове свицере било лепо сад кад треба вратити кока сто је позубала дај помози.

Name

Ноћна птица

09.10.2019 19:08

Која влада, то су само пиуни и полтрони, марионете И послушници милорада додика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

09.10.2019 20:26

Ко јос паметан вјерује овим на власти,ем су преваранти,лазови,ем су вецина неписмени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

10.10.2019 04:29

Страни поданици, колонијална власт.