Vlada obećala, pa obmanula građane Srpske?!

Građani koji su podigli kredite u švajcarskim francima još se nisu riješili problema koji su dobili zajedno sa kreditom. Pojedincima zbog ne vraćanja kredita prijete deložacije, premijer tvrdi Vlada je riješila problem.

Republika Srpska 09.10.2019 | 20:34
Vlada obećala, pa obmanula građane Srpske?!
2016. godine dogovor jeste postignut. Tada nije usvojen Prijedlog zakona o konverziji kredita s valutnom klauzulom u švajcarskim francima koji je predložio Klub poslanika SDS-a, ali su dogovor o tome postigli Milorad Dodik i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj i Hypo Alpe-Adria-Banka.Tada je dogovoreno nekoliko stvari koje su trebale da olakšaju vraćanje kredita.

Međutim, problem nije u potpunosti riješen što pokazuju i najavljene deložacije iz domova građana koji imaju kredit u švajcarskim francima a ne uspijevaju da ga vrate.

Predsjednik Vlade podsjeća da je Vlada svoje uradila.

U opoziciji se ne slažu sa premijerom. Kažu da je moglo biti urađeno mnogo više po uzoru na Srbiju koja je direktno stala iza svojih građana sa kreditima u švajcarskim francima. Davor Šešić podsjeća da je upravo SDS omogućio predstavnicima Udruženja građana koji imaju problem zbog kredita u švajcarcima da se obrate poslanicima.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković napominje da problem mora biti aktuelizovan jer je očigledno da građani i dalje imaju velikih problema.

U Banjaluci je ove sedmice trebalo da bude izvršena deložacija jedne porodice iz kuće zbog duga na osnovu kredita u švajcarskim francima. Deložacija je, ipak, odložena za polovinu naredne godine.BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

I

09.10.2019 21:08

Hahahaha eto ovce i dalje vjerujte Dodiku

ODGOVORITE
Name

Dzoo

10.10.2019 09:15

Vlada nije nikog terala da uzima kredu u svicarcima , kad su brojali ove svicere bilo lepo sad kad treba vratiti koka sto je pozubala daj pomozi.

Name

Noćna ptica

09.10.2019 21:08

Koja vlada, to su samo piuni i poltroni, marionete I poslušnici milorada dodika?

ODGOVORITE
Name

Zoki

09.10.2019 22:26

Ko jos pametan vjeruje ovim na vlasti,em su prevaranti,lazovi,em su vecina nepismeni.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

10.10.2019 06:29

Strani podanici, kolonijalna vlast.