Да се понови драфт из 2014. године - Јокић би био први пик!

Наравно, водили су се актуелним квалитетом играча. . .

Кошарка 12.10.2019 | 15:55
Да се понови драфт из 2014. године - Јокић би био први пик!
Прича о успону Николе Јокића је и даље веома атрактивна за америчке медије.

Српски центар, одабран у најбољу петорку прошле сезоне, на драфту 2014. године биран је тек као 41. пик, од стране Денвер Нагетса, што је значило да су НБА клубови проценили да је у тој "класи" од њега талентованије 40 кошаркаша.

То се није показало као нарочито тачно, пошто је у наредним годинама Никола Јокић постао први играч Денвера, па су се колеге са портала "ХоопсХyпе" поиграле с драфтом...

Овај амерички портал поново је "урадио" драфт, водећи се тренутним квалитетима играча са драфта 2014. године, па су тако на прво место ставили Николу Јокића...Занимљиво је да је тада као први пик одабран Ендрју Вигинс од стране Кливленда, али је одмах трејдован за Кевина Лава из Минесоте.

Никола Јокић прошле сезоне у дресу Денвера је просечно бележио 20,1 поен, 10,8 скокова и 7,3 асистенција по мечу.

На друго место изабрали су Жоела Ембида, тада трећепласираног на драфту, док је на његово месту према њиховом мишљењу требало да дође Клинт Капела (Хјустон), тада 25. пик.

Према њиховом "редрафту" на четврто место би стигао Арон Гордон, који је и иначе био четврти пик, пети је Џулијус Рандл, шести Гари Харис, а занимљиво тек на седмо место би изабрали Ендрјуа Вигинса, тада првог пика. 

На осмом месту је Маркус Смарт, који би тако "пао" за две позиције, док би мало напредовали Зек Лавин и Јусуф Нуркић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар