Da se ponovi draft iz 2014. godine - Jokić bi bio prvi pik!

Naravno, vodili su se aktuelnim kvalitetom igrača. . .

Košarka 12.10.2019 | 15:55
Da se ponovi draft iz 2014. godine - Jokić bi bio prvi pik!
Priča o usponu Nikole Jokića je i dalje veoma atraktivna za američke medije.

Srpski centar, odabran u najbolju petorku prošle sezone, na draftu 2014. godine biran je tek kao 41. pik, od strane Denver Nagetsa, što je značilo da su NBA klubovi procenili da je u toj "klasi" od njega talentovanije 40 košarkaša.

To se nije pokazalo kao naročito tačno, pošto je u narednim godinama Nikola Jokić postao prvi igrač Denvera, pa su se kolege sa portala "HoopsHype" poigrale s draftom...

Ovaj američki portal ponovo je "uradio" draft, vodeći se trenutnim kvalitetima igrača sa drafta 2014. godine, pa su tako na prvo mesto stavili Nikolu Jokića...Zanimljivo je da je tada kao prvi pik odabran Endrju Vigins od strane Klivlenda, ali je odmah trejdovan za Kevina Lava iz Minesote.

Nikola Jokić prošle sezone u dresu Denvera je prosečno beležio 20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencija po meču.

Na drugo mesto izabrali su Žoela Embida, tada trećeplasiranog na draftu, dok je na njegovo mestu prema njihovom mišljenju trebalo da dođe Klint Kapela (Hjuston), tada 25. pik.

Prema njihovom "redraftu" na četvrto mesto bi stigao Aron Gordon, koji je i inače bio četvrti pik, peti je Džulijus Randl, šesti Gari Haris, a zanimljivo tek na sedmo mesto bi izabrali Endrjua Viginsa, tada prvog pika. 

Na osmom mestu je Markus Smart, koji bi tako "pao" za dve pozicije, dok bi malo napredovali Zek Lavin i Jusuf Nurkić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar