"Орлови" у Србији, ван Београда, послије три године!

Љубиша Тумбаковић преузео је идеју Славољуба Муслина који је поправљање атмосфере у табору "орлова" почео утакмицама ван Београда. Тада су играли у Ужицу и Новом Саду, а Србију већ сутра очекује меч у Крушевцу на стадиону "Младост".

Фудбал 09.10.2019 | 20:02
"Орлови" у Србији, ван Београда, послије три године!
Однос навијача према фудбалској репрезентацији Србије увијек је био специфичан и сложен, по правилу пун критике, али и љубави, која додуше (пре)често захлади због изневјерених очекивања.

Сваким поразом или афером "орлови" су гурали навијаче од себе, али чини се да су спремни за ново примирје.

Послије тешког пораза од Украјине (0:5) и практично остајања без шансе за директан пласман на ЕУРО 2020, дошло је до смјене селектора Младена Крстајића и доласка искуснијег Љубише Тумбаковића, који је и те како свјестан да је подлога за боље резултате и "здравија" атмосфера, како у свлачионици, тако и међу народом који поново нема повјерење у фудбалере.

Отворенијег става према медијима и све чешћим навијачким акцијама, попут посјете школама, ФСС је показао спремност да пружи руку народу, а посебно конкретан корак у том смислу може се сматрати пријатељски меч са Парагвајем (четвртак, 20.45).

Фудбалски савез Србије одлучио је да упражњен ФИФА термин искористи за одигравање утакмице, иако је често у претходних неколико година знао и да га 'прескочи', а занимљиво је да ће ово бити први пријатељски меч који су 'орлови' одиграли пред домаћим навијачима послије чак три године.

Још интересантније јесте да ће бити одигран у Крушевцу, надајући се да ће и људи из унутрашњости пружити подршку која је посебно захладила у Београду.

Током љета је замијењен велики број терена у Србији тако да су створени услови да фудбалска репрезентација може да игра пријатељске утакмице и ван Београда и да играчи не брину о евентуалним повредама. Подсјетимо, најављен је и Национални стадион у Сурчину...
Сличном методом као Љубиша Тумбаковић послужио се и Славољуб Муслин чији је мандат на клупи "орлова" почео утакмицама у Ужицу и Новом Саду, побједама над Кипром и Израелом, гдје се постепено поправљала атмосфера из претходног периода, послије неуспеха у квалификацијама за ЕУРО 2016, што је такође допринијело пласману на Мундијал 2018.

Претходних година је ФСС знао пријатељске утакмице обично да игра у гостима, вјероватно и због финансијског аспекта, али би овакве прилике и наступи пред публиком која се ужељела великих мечева могли да буду важнији од новчане ињекције.

"Орлови" у мандату Младена Крстајића нису ниједном играли пријатељску утакмицу у Србији, гостовали су Њемачкој у Волфсбургу, док су и утакмице против Боливије, Чилеа, Нигерије, Марока, Јужне Кореје и Кине играли на неутралним локацијама или гостима, па је можда и то допринијело "удаљавању" националног тима од навијача који нису толико чести били ни на стадионима у такмичарским мечевима.

Вриједи истаћи да је прије овога дошло и до помирења са Луком Миливојевићем, Матијом Настасићем и Николом Максимовићем, па је послије све идеалнијих услова и смањења спољних фактора који "окружују" репрезентацију вријеме и за оно најважније што поправља однос са навијачима.

Резултати!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар