Весели спреман за Звезду, ништа од Ловерња!

Кошаркаш Фенербахчеа Јан Весели требало би да буде спреман за дуел са Црвеном звездом у Београду.

Кошарка 10.10.2019 | 08:57
Весели спреман за Звезду, ништа од Ловерња!
Кошаркаш Фенербахчеа Јан Весели требало би да буде спреман за дуел са Црвеном звездом у Београду.

Звезда дочекује Фенербахче у оквиру другог кола Евролиге, у четвртак од 19 часова у београдској Штарк арени.

Весели није био спреман од почетка сезоне, али је кренуо да тренира непосредно пред дуел са црвено-белима и отпутоваће у Београд.

Фенербахче је такође објавио да бивши играч Партизана Жофри Ловерњ неће допутовати у главни град Србије, већ ће остати у Истанбулу како би наставио опоравак од повреде.

Чешки центар наставио је с активним тренинзима после опоравка од повреде колена због које је пропустио Светски куп, а ако све буде како треба, добиће своју порцију минута у четвртак увече.

Како је објавио турски клуб на званичном сајту, Жофри Ловерњ ће и даље бити на листи повређених играча, због чега ће остати у Истанбулу како би наставио свој програм опоравка.

Весели повреду колена вуче из прошле сезоне што је, између осталог, значајно утицало да Фенербахче остане без трофеја у Евролиги и домаћем првенству. Због повреда Веселог и Ловерња тренер Жељко Обрадовић одлучио је да са Владимиром Штимцем потпише уговор на три месеца.

Дан уочи утакмице другог кола Евролиге, турски клуб саопштио је да је прошлосезонски МВП Евролиге Јан Весели (29) поново дио тима, након што је пропустио уводну фазу због опоравка од повреде.

Чешки центар је у другом дијелу прошле сезоне имао великих проблема, који су ограничили његову минутажу. Током љета је пропустио наступ на Свјетском првенству у Кини, гдје је Чешка остварила веома добар резултат и била шеста, јер се за то вријеме спремао за такмичарску 2019/20.

На дан Фенеровог доласка у главни град Србије, из Истанбула је саопштено да је некадашњи центар Партизана у авиону:

"Јан Весели је почео да тренира са екипом и прикључен је тиму који ће доћи у Београд. Наш француски центар, Жофри Ловерњ, остаће у Истанбулу и наставиће да ради према програму који је припремљен за њега. Такође, повријеђени су и Егехан Арна и Ерги Тирпанчи".

Подсјетимо да је центарску линију екипе Жељка Обрадовића уочи старта сезоне ојачао и српски центар, Владимир Штимац, који ће као и Никола Калинић бити у "Жоцовом" саставу за меч у Штарк арени.

Подсетимо, обе екипе у другом колу ЕЛ траже прву победу, пошто је Звезду поразио Панатинаикос, а тим Жељка Обрадовића Реал Мадрид.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар