Veseli spreman za Zvezdu, ništa od Lovernja!

Košarkaš Fenerbahčea Jan Veseli trebalo bi da bude spreman za duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Košarka 10.10.2019 | 08:57
Veseli spreman za Zvezdu, ništa od Lovernja!
Košarkaš Fenerbahčea Jan Veseli trebalo bi da bude spreman za duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Zvezda dočekuje Fenerbahče u okviru drugog kola Evrolige, u četvrtak od 19 časova u beogradskoj Štark areni.

Veseli nije bio spreman od početka sezone, ali je krenuo da trenira neposredno pred duel sa crveno-belima i otputovaće u Beograd.

Fenerbahče je takođe objavio da bivši igrač Partizana Žofri Lovernj neće doputovati u glavni grad Srbije, već će ostati u Istanbulu kako bi nastavio oporavak od povrede.

Češki centar nastavio je s aktivnim treninzima posle oporavka od povrede kolena zbog koje je propustio Svetski kup, a ako sve bude kako treba, dobiće svoju porciju minuta u četvrtak uveče.

Kako je objavio turski klub na zvaničnom sajtu, Žofri Lovernj će i dalje biti na listi povređenih igrača, zbog čega će ostati u Istanbulu kako bi nastavio svoj program oporavka.

Veseli povredu kolena vuče iz prošle sezone što je, između ostalog, značajno uticalo da Fenerbahče ostane bez trofeja u Evroligi i domaćem prvenstvu. Zbog povreda Veselog i Lovernja trener Željko Obradović odlučio je da sa Vladimirom Štimcem potpiše ugovor na tri meseca.

Dan uoči utakmice drugog kola Evrolige, turski klub saopštio je da je prošlosezonski MVP Evrolige Jan Veseli (29) ponovo dio tima, nakon što je propustio uvodnu fazu zbog oporavka od povrede.

Češki centar je u drugom dijelu prošle sezone imao velikih problema, koji su ograničili njegovu minutažu. Tokom ljeta je propustio nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini, gdje je Češka ostvarila veoma dobar rezultat i bila šesta, jer se za to vrijeme spremao za takmičarsku 2019/20.

Na dan Fenerovog dolaska u glavni grad Srbije, iz Istanbula je saopšteno da je nekadašnji centar Partizana u avionu:

"Jan Veseli je počeo da trenira sa ekipom i priključen je timu koji će doći u Beograd. Naš francuski centar, Žofri Lovernj, ostaće u Istanbulu i nastaviće da radi prema programu koji je pripremljen za njega. Takođe, povrijeđeni su i Egehan Arna i Ergi Tirpanči".

Podsjetimo da je centarsku liniju ekipe Željka Obradovića uoči starta sezone ojačao i srpski centar, Vladimir Štimac, koji će kao i Nikola Kalinić biti u "Žocovom" sastavu za meč u Štark areni.

Podsetimo, obe ekipe u drugom kolu EL traže prvu pobedu, pošto je Zvezdu porazio Panatinaikos, a tim Željka Obradovića Real Madrid.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar