Новак се обратио навијачима – на кинеском!

Српски тенисер Новак Ђоковић обратио се навијачима у Кини на њиховом матерњем језику.  Новак говорио о "сјајном почетку" и "вери у велике титуле". . .  Новак Ђоковић је био задовољан одлично одиграним дуелом на старту Мастерса у Шангају.

Тенис 09.10.2019 | 17:11
Новак се обратио навијачима – на кинеском!
Новак је добро почео одбрану титуле на Мастерсу у Шангају, победом над Денисом Шаповаловим у два сета.

После меча разговарао је са водитељем програма, који му је дао прилику да се обрати навијачима.

Он је то урадио, на опште одушевљење на трибинама, на кинеском језику.

Новак ће се у осмини финала Шангаја састати са Американцем Џоном Изнером.

Новак говорио о "сјајном почетку" и "вери у велике титуле"... Новак Ђоковић је био задовољан одлично одиграним дуелом на старту Мастерса у Шангају.

Ђоковић је са 6:3, 6:3 победио Дениса Шаповалова и пласирао се у осмину финала Шангаја.

У обраћању после меча српски тенисер је истакао значај који је турнир у Шангају имао на његову каријеру.

''Одличан меч, сјајан почетак турнира који ми је дефинитивно један од најуспешнијих турнира у каријери. Овде сам играо сјајно током каријере, 2008. освојио први Мастерс, који ми је отворио многа врата и дао ми веру и самопоуздање да могу да освајам велике титуле, тако да је сигуран посебан турнир за мене, на којем се осећам изузетно угодно", изјавио је Ђоковић.

Иако није тренирао на терену на којем је одиграо меч истиче да се на њему осећао изузетно комфорно.

"То (да се осећам изузетно угодно) се дало видети и данас, иако нисам имао прилике да тренирам уопште на централном терену ових дана. Али, изашао сам и играо заиста добро, са високим интензитетом и концентрацијом".

Кратко је објаснио начин на који је дошао до победе.

"Нисам му дозволио да диктира темпо са основне линије. Он јесте јако добро сервирао, али некако сам почео боље да читам (његове сервисе прим. аут.) у другом сету и заиста одиграо добар меч", закључио је Ђоковић.

Новак се у четвртак, најраније од 8 ујутру по средњеервопском времену, састаје са Џоном Изнером у осмини финала Шангаја, а онда нешто касније излази на терен у осмини финала дубла, у пару са Филипом Крајиновићем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар