Novak se obratio navijačima – na kineskom!

Srpski teniser Novak Đoković obratio se navijačima u Kini na njihovom maternjem jeziku.  Novak govorio o "sjajnom početku" i "veri u velike titule". . .  Novak Đoković je bio zadovoljan odlično odigranim duelom na startu Mastersa u Šangaju.

Tenis 09.10.2019 | 17:11
Novak se obratio navijačima – na kineskom!
Novak je dobro počeo odbranu titule na Mastersu u Šangaju, pobedom nad Denisom Šapovalovim u dva seta.

Posle meča razgovarao je sa voditeljem programa, koji mu je dao priliku da se obrati navijačima.

On je to uradio, na opšte oduševljenje na tribinama, na kineskom jeziku.

Novak će se u osmini finala Šangaja sastati sa Amerikancem Džonom Iznerom.

Novak govorio o "sjajnom početku" i "veri u velike titule"... Novak Đoković je bio zadovoljan odlično odigranim duelom na startu Mastersa u Šangaju.

Đoković je sa 6:3, 6:3 pobedio Denisa Šapovalova i plasirao se u osminu finala Šangaja.

U obraćanju posle meča srpski teniser je istakao značaj koji je turnir u Šangaju imao na njegovu karijeru.

''Odličan meč, sjajan početak turnira koji mi je definitivno jedan od najuspešnijih turnira u karijeri. Ovde sam igrao sjajno tokom karijere, 2008. osvojio prvi Masters, koji mi je otvorio mnoga vrata i dao mi veru i samopouzdanje da mogu da osvajam velike titule, tako da je siguran poseban turnir za mene, na kojem se osećam izuzetno ugodno", izjavio je Đoković.

Iako nije trenirao na terenu na kojem je odigrao meč ističe da se na njemu osećao izuzetno komforno.

"To (da se osećam izuzetno ugodno) se dalo videti i danas, iako nisam imao prilike da treniram uopšte na centralnom terenu ovih dana. Ali, izašao sam i igrao zaista dobro, sa visokim intenzitetom i koncentracijom".

Kratko je objasnio način na koji je došao do pobede.

"Nisam mu dozvolio da diktira tempo sa osnovne linije. On jeste jako dobro servirao, ali nekako sam počeo bolje da čitam (njegove servise prim. aut.) u drugom setu i zaista odigrao dobar meč", zaključio je Đoković.

Novak se u četvrtak, najranije od 8 ujutru po srednjeervopskom vremenu, sastaje sa Džonom Iznerom u osmini finala Šangaja, a onda nešto kasnije izlazi na teren u osmini finala dubla, u paru sa Filipom Krajinovićem.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar