Вучић поштује суверенитет БиХ

"Извјесно је да ће се морати испоштовати закони и одлуке институција државе Босне и Херцеговине како би били откочени они процеси који воде ка формирању нове власти", рекао је за београдски "Данас" предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

Босна и Херцеговина 09.10.2019 | 14:30
Вучић поштује суверенитет БиХ
"Ти односи, какви год да јесу, су реални. Међутим, сви у БиХ морамо уложити додатне напоре како би политичка реалност била подношљива", вели Комшић. 

Што се тиче Александра Вучића, Комшић истиче да је он са неколико потеза исказао елементарно поштовање када је ријеч о суверенитету државе БиХ.

"Када кажем суверенитету, не мислим само на, како кажете територијалну цјеловитост, јер је заиста неупитна, мислим прије свега на суверенитет, односно на то да се у БиХ не уплиће на разне начине.

То је демонстирано и недавно приликом посјете страначких лидера из Републике Српске Београду, када је предсједник Србије послао поруку да се неће мијешати у унутарње ствари БиХ.

То је реално добар курс јер се у политици више вјерује дјелима него ријечима", рекао је између осталог Жељко Комшић у разговору за "Данас".

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Драско

09.10.2019 12:51

А ти Комшићу си као чувар "цјеловите, независне и суверене БиХ". Кога ти представљаш? Хрвате? Смијешан си. Што се бринеш за Вучића? Гледај своја чаршијска посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само ја

09.10.2019 13:23

Он јарана штити Босанце и Херцеговце било које вјере чак и у тешким данима када је србског рањеног војника спасио од смрти. Буди бар за то захвалан да није био убица твог народа. Бранио је и брани само своју домовину

Name

Ре само ја

09.10.2019 15:34

Хахаха ја суверене дрзаве у суду бих сједе странци нато изводи вјезбе високи представник главни итд о каквој сувереној босни прицате

Name

Политика

09.10.2019 17:30

Па кад Вуциц постује БиХ..ја мислим да и ти треба да постујес Републику Српску..

Name

Васкос

09.10.2019 13:08

Било је фино у Бг видјети да људи могу сјести, али мислим да це Миле вец данас опалити стару параноицну матрицу. Прјетње ратом, и остале малоумности.

ОДГОВОРИТЕ