Vučić poštuje suverenitet BiH

"Izvjesno je da će se morati ispoštovati zakoni i odluke institucija države Bosne i Hercegovine kako bi bili otkočeni oni procesi koji vode ka formiranju nove vlasti", rekao je za beogradski "Danas" predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Bosna i Hercegovina 09.10.2019 | 14:30
Vučić poštuje suverenitet BiH
"Ti odnosi, kakvi god da jesu, su realni. Međutim, svi u BiH moramo uložiti dodatne napore kako bi politička realnost bila podnošljiva", veli Komšić. 

Što se tiče Aleksandra Vučića, Komšić ističe da je on sa nekoliko poteza iskazao elementarno poštovanje kada je riječ o suverenitetu države BiH.

"Kada kažem suverenitetu, ne mislim samo na, kako kažete teritorijalnu cjelovitost, jer je zaista neupitna, mislim prije svega na suverenitet, odnosno na to da se u BiH ne upliće na razne načine.

To je demonstirano i nedavno prilikom posjete stranačkih lidera iz Republike Srpske Beogradu, kada je predsjednik Srbije poslao poruku da se neće miješati u unutarnje stvari BiH.

To je realno dobar kurs jer se u politici više vjeruje djelima nego riječima", rekao je između ostalog Željko Komšić u razgovoru za "Danas".

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Drasko

09.10.2019 14:51

A ti Komšiću si kao čuvar "cjelovite, nezavisne i suverene BiH". Koga ti predstavljaš? Hrvate? Smiješan si. Što se brineš za Vučića? Gledaj svoja čaršijska posla.

ODGOVORITE
Name

Samo ja

09.10.2019 15:23

On jarana štiti Bosance i Hercegovce bilo koje vjere čak i u teškim danima kada je srbskog ranjenog vojnika spasio od smrti. Budi bar za to zahvalan da nije bio ubica tvog naroda. Branio je i brani samo svoju domovinu

Name

Re samo ja

09.10.2019 17:34

Hahaha ja suverene drzave u sudu bih sjede stranci nato izvodi vjezbe visoki predstavnik glavni itd o kakvoj suverenoj bosni pricate

Name

Politika

09.10.2019 19:30

Pa kad Vucic postuje BiH..ja mislim da i ti treba da postujes Republiku Srpsku..

Name

Vaskos

09.10.2019 15:08

Bilo je fino u Bg vidjeti da ljudi mogu sjesti, ali mislim da ce Mile vec danas opaliti staru paranoicnu matricu. Prjetnje ratom, i ostale maloumnosti.

ODGOVORITE