Перпероглу отворено о тромбози...

Плашио сам се да више нећу играти кошарку! "Само ми је рекао да се не померам!", рекао је Стратос Перпероглу и присетио се догађаја који му је променио живот пре осам година.

Кошарка 09.10.2019 | 22:15
Перпероглу отворено о тромбози...
Сјајни грчки кошаркаш Стратос Перпероглу и са 35 година игра на врхунском нивоу.

Троструки шампион Евролиге другу сезону заредом наступа за КК Црвена звезда мтс, где је лане био и те како битан фактор до повреде, а у интервјуу за сајт "Евролиге" открио је мало познате детаље из каријере који су га веома забринули.

Наиме, у лето 2011. године, када је други пут узастопну постао првак Европе са Панатинаикосом, на путу за САД откривен му је здравствени проблем.

Седео је у авиону и није устао читав лет и после дугог пута је осетио бол у десној нози. Пошто никада пре није осетио те симптоме помислио је да је због дугог периода мировања, али је бол постајала све јача и јача... Уплашио се, имао је тек 27 година.

Доктор је одлучио да му провери вене и онда остао у шоку...

"Само ми је рекао да се не померам! Казао је да су ми вене зачепљене и да је у питању озбиљно здравствено стање", испричао је Перпероглу и открио да је потом установљена тромбоза (крвни угрушак) коју је имао и његов отац, али у много каснијем добу због чега се посебно уплашио.

Испричао је да је остао у болници десетак дана где су га лечили и није смео да изађе на терен пошто је постојала опасност да искрвари.

"Искрено, нисам знао да ли ћу икада више играти поново кошарку. Чуо сам приче да су неки други играчи имали и да постоји опасност од завршетка каријере", открио је Стратос Перпероглу и подсетио се да се постепено враћао на терен.

"Некада живот схватамо олако... Тако сам схватио своју каријеру, мислио сам да ћу играти заувек", навео је Перпероглу и подсетио се повреде у дресу Звезде прошле године.

"Када год имам неку повреду, када сам покидао мишић листа, рекао сам докторима да ми ипак провере и вене. Бринем и о дијети, на дугим летовима носим специјалне чарапе...", испричао је грчки кошаркаш и открио да са собом носи и лекове који могу да му помогну.

Ови проблеми иначе су типични код високих особа на дугим авионским летовима...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар