Perperoglu otvoreno o trombozi...

Plašio sam se da više neću igrati košarku! "Samo mi je rekao da se ne pomeram!", rekao je Stratos Perperoglu i prisetio se događaja koji mu je promenio život pre osam godina.

Košarka 09.10.2019 | 22:15
Perperoglu otvoreno o trombozi...
Sjajni grčki košarkaš Stratos Perperoglu i sa 35 godina igra na vrhunskom nivou.

Trostruki šampion Evrolige drugu sezonu zaredom nastupa za KK Crvena zvezda mts, gde je lane bio i te kako bitan faktor do povrede, a u intervjuu za sajt "Evrolige" otkrio je malo poznate detalje iz karijere koji su ga veoma zabrinuli.

Naime, u leto 2011. godine, kada je drugi put uzastopnu postao prvak Evrope sa Panatinaikosom, na putu za SAD otkriven mu je zdravstveni problem.

Sedeo je u avionu i nije ustao čitav let i posle dugog puta je osetio bol u desnoj nozi. Pošto nikada pre nije osetio te simptome pomislio je da je zbog dugog perioda mirovanja, ali je bol postajala sve jača i jača... Uplašio se, imao je tek 27 godina.

Doktor je odlučio da mu proveri vene i onda ostao u šoku...

"Samo mi je rekao da se ne pomeram! Kazao je da su mi vene začepljene i da je u pitanju ozbiljno zdravstveno stanje", ispričao je Perperoglu i otkrio da je potom ustanovljena tromboza (krvni ugrušak) koju je imao i njegov otac, ali u mnogo kasnijem dobu zbog čega se posebno uplašio.

Ispričao je da je ostao u bolnici desetak dana gde su ga lečili i nije smeo da izađe na teren pošto je postojala opasnost da iskrvari.

"Iskreno, nisam znao da li ću ikada više igrati ponovo košarku. Čuo sam priče da su neki drugi igrači imali i da postoji opasnost od završetka karijere", otkrio je Stratos Perperoglu i podsetio se da se postepeno vraćao na teren.

"Nekada život shvatamo olako... Tako sam shvatio svoju karijeru, mislio sam da ću igrati zauvek", naveo je Perperoglu i podsetio se povrede u dresu Zvezde prošle godine.

"Kada god imam neku povredu, kada sam pokidao mišić lista, rekao sam doktorima da mi ipak provere i vene. Brinem i o dijeti, na dugim letovima nosim specijalne čarape...", ispričao je grčki košarkaš i otkrio da sa sobom nosi i lekove koji mogu da mu pomognu.

Ovi problemi inače su tipični kod visokih osoba na dugim avionskim letovima...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar