И овај тим Партизана красе карактер и заједништво!

Кошаркаш Партизана Немања Гордић сматра да су црно-бели били бољи од Тофаша и да су бољјом игром у другомн делу стигли до важне победе од 93:80.

Кошарка 09.10.2019 | 14:01
И овај тим Партизана красе карактер и заједништво!
Партизан тако после два кола у Еврокупуу има максималан учинак, али против турске екипе није било лако.

Гордић, који је одиграо сијасет оваквих мечева, каже да је одлична игра у другом полувремену била кључна за нови тријумф.

"Тешка утакмица, Тофаш је добра екипа. Ми смо им помогли у томе, нисмо у почетку играли добро у одбрани. Направили су солидну разлику, али смо до краја полувремена то свели на пристојну разлику, да бисмо у другом полувремену дали себи шансу за преокрет. Мислим да смо на крају заслужено победили са 13 разлике. Важна победа за нас", каже Гордић.

И он је као и Маркус Пејџ рекао да је изузетно битна била игра у одбрани.

"Осећали смо све време, знали смо да је наша снага 12 играча у ротацији и да можемо да држимо висок интензитет током целе уутакмице. Трудили смо се да подигнемо игру у одбрани, мислим да сми у томе успели, на крају, они су пали и физички. Из добре одбране било је лакше играти", признаје Немања.

Гордић је и раније играо за црно-беле, али прошло је од тада доста времена.

"На нама старијима је да будемо лидери на терену и ван терена, на тренингу и утакмици. Има нас доста који имамо много оваквих мечева у ногама. То је квалитет више за нас. Онај тим Партизана, када сам раније играо, био је доста млађи, били смо ту Чакаревић и ја са 24 године. Мало која екипа може да се пореди са том. Прошло је доста времена, оно што нас је тад красило су велико заједништво и карактер. Чини ми се да је и ова екипа на путу да игра на тај начин", закључио је кошаркаш Партизана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар