I ovaj tim Partizana krase karakter i zajedništvo!

Košarkaš Partizana Nemanja Gordić smatra da su crno-beli bili bolji od Tofaša i da su boljjom igrom u drugomn delu stigli do važne pobede od 93:80.

Košarka 09.10.2019 | 14:01
I ovaj tim Partizana krase karakter i zajedništvo!
Partizan tako posle dva kola u Evrokupuu ima maksimalan učinak, ali protiv turske ekipe nije bilo lako.

Gordić, koji je odigrao sijaset ovakvih mečeva, kaže da je odlična igra u drugom poluvremenu bila ključna za novi trijumf.

"Teška utakmica, Tofaš je dobra ekipa. Mi smo im pomogli u tome, nismo u početku igrali dobro u odbrani. Napravili su solidnu razliku, ali smo do kraja poluvremena to sveli na pristojnu razliku, da bismo u drugom poluvremenu dali sebi šansu za preokret. Mislim da smo na kraju zasluženo pobedili sa 13 razlike. Važna pobeda za nas", kaže Gordić.

I on je kao i Markus Pejdž rekao da je izuzetno bitna bila igra u odbrani.

"Osećali smo sve vreme, znali smo da je naša snaga 12 igrača u rotaciji i da možemo da držimo visok intenzitet tokom cele uutakmice. Trudili smo se da podignemo igru u odbrani, mislim da smi u tome uspeli, na kraju, oni su pali i fizički. Iz dobre odbrane bilo je lakše igrati", priznaje Nemanja.

Gordić je i ranije igrao za crno-bele, ali prošlo je od tada dosta vremena.

"Na nama starijima je da budemo lideri na terenu i van terena, na treningu i utakmici. Ima nas dosta koji imamo mnogo ovakvih mečeva u nogama. To je kvalitet više za nas. Onaj tim Partizana, kada sam ranije igrao, bio je dosta mlađi, bili smo tu Čakarević i ja sa 24 godine. Malo koja ekipa može da se poredi sa tom. Prošlo je dosta vremena, ono što nas je tad krasilo su veliko zajedništvo i karakter. Čini mi se da je i ova ekipa na putu da igra na taj način", zaključio je košarkaš Partizana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar