Гудурић одличан, Марјановић се представио!

Српски кошаркаши Бобан Марјановић и Марко Гудурић су имали запажен учинак током припремних утакмица својих екипа. Гудурић ишао до 14, Боби дебитовао у Мавсима, клупа експлодирала због Симонсове тројке! Без Николе Јокића, Денвер славио. . .

Кошарка 09.10.2019 | 13:23
Гудурић одличан, Марјановић се представио!
Марјановић је одиграо први меч (незванични) у каријери за Далас Мавериксе и имао седам поена, три скока и две асистенције за девет минута на паркету.

Гудурић се, играјући други меч за Мемфис Гризлисе, истакао са 14 поена (6/7) за 17 минута у игри, после дебија у којем је имао осам поена.

Бобијеви Мавси су претрпели убедљив пораз од Оклахоме резултатом 119:104.

Екипа Рика Карлајла се одлично држала све до завршнице треће четвртине. Далас је повео 87:86, али је онда уследила серија 14:2 Тандера за коју није било одговора.

У екипи Даласа истакли су се Макси Клиба и Џастин Џексон са по 14 поена, док Лука Дончић и Кристапс Порзингис нису наступали.

Са друге стране доскорашњи плеј Клиперса Шеј Гилџус-Александер је имао одличан меч са 24 поена, а пратили су га Стивен Адамс са 17, односно Денис Шрудер са поеном мање.

"Гризлији" су савладали НЗ Брејкерсе са Новог Зеланда резултатом 108:94.

Мемфис је решио питање победника у првом полувремену, те на паузу отишао са 19 поена предности, коју је лако очувао до краја меча.

Најефикаснији код Гризлиса био је Џерен Џексон са 18 поена и девет скокова, док је Џа Морент уписао четири поена и десет асистенција, уз поменут учинак Гудурића.

Са друге стране истакао се Кори Вебстер са 19 поена, седам скокова и шест асистенција, уз четири украдене лопте и три блокаде.

Денвер без Јокића бољи од Портланда и Хезоње. Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Портланд Трејлблејзерсе резултатом 105:94 и без Николе Јокића.

Српски ас није учествовао у првом припремном мечу Нагетса пред нову сезону, али се очекује већ на следећем.

Денвер је одлично контролисао ритам утакмице све од треће четвртине, коју је добио резултатом 26:18, те се осветио Портланду за елиминацију из полуфинала Запада у плеј-офу прошле сезоне.

Портланд је у једном тренутку успео да резултатски минус сведе на пет поена са 16, али не и да се потпуно врати у меч.

Најефикаснији у Денверу је био Милсап са 14 поена, а пратили су га Џереми Грент са 13, те Монте Морис и Малик Бизли са 12.

Мајкл Портер, играч који је драфтован на прошлогодишњем драфту али још није наступио на НБА утакмици, коначно је имао прилику да се покаже на НБА паркету. Он је постигао девет поена за 16 и по минута.

Са друге стране истакао се Марио Хезоња са 12 поена и шест скокова. По 10 су имали Симонс, Лабисије и Колинс.

Си Џеј Меколум и Демијан Лилард постигли су седам, односно пет поена, за по 15 минуна на паркету.

Нагетси наредни меч играју 11. октобра против Клиперса у 4.30 после поноћи, док Трејлблејзерси истог дана састају са Макабијем из Хаифе.

Марко Гудурић наставља да се намеће тренеру Мемфиса Тејлору Џенкинсу у припремама за нову сезону. После осам поена у дебију за тим из Тенесија, леворуки шутер је подигао лествицу и против новозеландског састава Скај Спорт Брејкерса убацио 14 поена, уз готово непогрешив шут из игре (6/7).

Мемфис је, очекивано, славио резултатом 108:94, а Гудурић је на терену провео шеснаест и по минута. Најефикаснији играчи у победничком саставу били су Џерен Џексон и Грејсон Ален са по 18 поена. Џае Краудер је скупио 15 поена и пет скокова, док је иза Гудурића био Тајус Џонс са поеном мање. Брендон Кларк је меч завршио са шест поена, али и 12 скокова. Код Скај Спорта најбољи је био новозеландски репрезентативац Кори Вебстер са 19 поена, осам асистенција и седам ухваћених лопти, те четири украдене и три блокиране лопте. Некадашњи играч Цедевите Скоти Хопсон је меч завршио са 16 поена, осам скокова и четири асистецније.



Од српских играча на паркету се нашао само још Бобан Марјановић. Његов Далас надигран је од Оклахоме резултатом 119:104, а Марјановић је на свом дебију за клуб из Тексаса одиграо девет минута и прибележио седам поена, три скока и две асистенције. Далас је меч одиграо без Луке Дончића, Кристапса Порзингиса, те Двајта Пауела и Џеј Џеја Барее, па су листу стрелаца предводили Џастин Џексон и Макси Клебер са по 14 поена. У победничком тиму доминирао је Шај Гилџис Александер са 24 поена, док је Стивен Адамс имао 17 поена.



Победом је припреме отворио и Денвер Николе Јокића, али прве звезде Нагетса није било на паркету. Тим из Колорада савладао је Портланд са 105:94, а док је Јокић одмарао листу стрелаца предводио је Пол Милсап са 14 поена. Џерами Грант је убацио поен мање, док су Малик Бизли и Монте Морис скупили по 12 поена. Влатко Чанчар је одиграо нешто мање од шест минута и уписао два поена и по скок и асистенцију. Главну реч код Портланда водио је Марио Хезоња. Хрватски репрезентативац прикупио је 12 поена, шест скокова и два завршна додавања за 20 минута на паркету. Демијан Лилард и Си Џеј Меколум одиграли су по 15 минута округло и за то време убацили пет, односно седам поена.



Вече у НБА припремама обележио је Бен Симонс. Репрезентативац Аустралије бацио је клупу своје Филаделфије у транс пошто је погодио своју прву тројку! Али, она се и даље не рачуна као прва у његовој НБА каријери пошто није у питању званична утакмица. Филаделфија је био бољи од Гуангџоу Лонг Лајонс с убедљивих 144:86, а Симонс је меч завршио с 21 поеном, осам скокова и седам асистенција.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар