Gudurić odličan, Marjanović se predstavio!

Srpski košarkaši Boban Marjanović i Marko Gudurić su imali zapažen učinak tokom pripremnih utakmica svojih ekipa. Gudurić išao do 14, Bobi debitovao u Mavsima, klupa eksplodirala zbog Simonsove trojke! Bez Nikole Jokića, Denver slavio. . .

Košarka 09.10.2019 | 13:23
Gudurić odličan, Marjanović se predstavio!
Marjanović je odigrao prvi meč (nezvanični) u karijeri za Dalas Maverikse i imao sedam poena, tri skoka i dve asistencije za devet minuta na parketu.

Gudurić se, igrajući drugi meč za Memfis Grizlise, istakao sa 14 poena (6/7) za 17 minuta u igri, posle debija u kojem je imao osam poena.

Bobijevi Mavsi su pretrpeli ubedljiv poraz od Oklahome rezultatom 119:104.

Ekipa Rika Karlajla se odlično držala sve do završnice treće četvrtine. Dalas je poveo 87:86, ali je onda usledila serija 14:2 Tandera za koju nije bilo odgovora.

U ekipi Dalasa istakli su se Maksi Kliba i Džastin Džekson sa po 14 poena, dok Luka Dončić i Kristaps Porzingis nisu nastupali.

Sa druge strane doskorašnji plej Klipersa Šej Gildžus-Aleksander je imao odličan meč sa 24 poena, a pratili su ga Stiven Adams sa 17, odnosno Denis Šruder sa poenom manje.

"Grizliji" su savladali NZ Brejkerse sa Novog Zelanda rezultatom 108:94.

Memfis je rešio pitanje pobednika u prvom poluvremenu, te na pauzu otišao sa 19 poena prednosti, koju je lako očuvao do kraja meča.

Najefikasniji kod Grizlisa bio je Džeren Džekson sa 18 poena i devet skokova, dok je Dža Morent upisao četiri poena i deset asistencija, uz pomenut učinak Gudurića.

Sa druge strane istakao se Kori Vebster sa 19 poena, sedam skokova i šest asistencija, uz četiri ukradene lopte i tri blokade.

Denver bez Jokića bolji od Portlanda i Hezonje. Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Portland Trejlblejzerse rezultatom 105:94 i bez Nikole Jokića.

Srpski as nije učestvovao u prvom pripremnom meču Nagetsa pred novu sezonu, ali se očekuje već na sledećem.

Denver je odlično kontrolisao ritam utakmice sve od treće četvrtine, koju je dobio rezultatom 26:18, te se osvetio Portlandu za eliminaciju iz polufinala Zapada u plej-ofu prošle sezone.

Portland je u jednom trenutku uspeo da rezultatski minus svede na pet poena sa 16, ali ne i da se potpuno vrati u meč.

Najefikasniji u Denveru je bio Milsap sa 14 poena, a pratili su ga Džeremi Grent sa 13, te Monte Moris i Malik Bizli sa 12.

Majkl Porter, igrač koji je draftovan na prošlogodišnjem draftu ali još nije nastupio na NBA utakmici, konačno je imao priliku da se pokaže na NBA parketu. On je postigao devet poena za 16 i po minuta.

Sa druge strane istakao se Mario Hezonja sa 12 poena i šest skokova. Po 10 su imali Simons, Labisije i Kolins.

Si Džej Mekolum i Demijan Lilard postigli su sedam, odnosno pet poena, za po 15 minuna na parketu.

Nagetsi naredni meč igraju 11. oktobra protiv Klipersa u 4.30 posle ponoći, dok Trejlblejzersi istog dana sastaju sa Makabijem iz Haife.

Marko Gudurić nastavlja da se nameće treneru Memfisa Tejloru Dženkinsu u pripremama za novu sezonu. Posle osam poena u debiju za tim iz Tenesija, levoruki šuter je podigao lestvicu i protiv novozelandskog sastava Skaj Sport Brejkersa ubacio 14 poena, uz gotovo nepogrešiv šut iz igre (6/7).

Memfis je, očekivano, slavio rezultatom 108:94, a Gudurić je na terenu proveo šesnaest i po minuta. Najefikasniji igrači u pobedničkom sastavu bili su Džeren Džekson i Grejson Alen sa po 18 poena. Džae Krauder je skupio 15 poena i pet skokova, dok je iza Gudurića bio Tajus Džons sa poenom manje. Brendon Klark je meč završio sa šest poena, ali i 12 skokova. Kod Skaj Sporta najbolji je bio novozelandski reprezentativac Kori Vebster sa 19 poena, osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti, te četiri ukradene i tri blokirane lopte. Nekadašnji igrač Cedevite Skoti Hopson je meč završio sa 16 poena, osam skokova i četiri asistecnije.



Od srpskih igrača na parketu se našao samo još Boban Marjanović. Njegov Dalas nadigran je od Oklahome rezultatom 119:104, a Marjanović je na svom debiju za klub iz Teksasa odigrao devet minuta i pribeležio sedam poena, tri skoka i dve asistencije. Dalas je meč odigrao bez Luke Dončića, Kristapsa Porzingisa, te Dvajta Pauela i Džej Džeja Baree, pa su listu strelaca predvodili Džastin Džekson i Maksi Kleber sa po 14 poena. U pobedničkom timu dominirao je Šaj Gildžis Aleksander sa 24 poena, dok je Stiven Adams imao 17 poena.



Pobedom je pripreme otvorio i Denver Nikole Jokića, ali prve zvezde Nagetsa nije bilo na parketu. Tim iz Kolorada savladao je Portland sa 105:94, a dok je Jokić odmarao listu strelaca predvodio je Pol Milsap sa 14 poena. Džerami Grant je ubacio poen manje, dok su Malik Bizli i Monte Moris skupili po 12 poena. Vlatko Čančar je odigrao nešto manje od šest minuta i upisao dva poena i po skok i asistenciju. Glavnu reč kod Portlanda vodio je Mario Hezonja. Hrvatski reprezentativac prikupio je 12 poena, šest skokova i dva završna dodavanja za 20 minuta na parketu. Demijan Lilard i Si Džej Mekolum odigrali su po 15 minuta okruglo i za to vreme ubacili pet, odnosno sedam poena.



Veče u NBA pripremama obeležio je Ben Simons. Reprezentativac Australije bacio je klupu svoje Filadelfije u trans pošto je pogodio svoju prvu trojku! Ali, ona se i dalje ne računa kao prva u njegovoj NBA karijeri pošto nije u pitanju zvanična utakmica. Filadelfija je bio bolji od Guangdžou Long Lajons s ubedljivih 144:86, a Simons je meč završio s 21 poenom, osam skokova i sedam asistencija.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar