Куп: Звезда спремна, али утакмица још неизвјесна!

Коначну одлуку доноси косовска полиција. . . ! Звезду чека полиција на путу ка КиМ, утакмица и даље неизвесна. . .  Спортски директор ФК Трепча Бојан Јакшић изјавио је да је и даље неизвесно да ли ће бити одиграна утакмица између тог клуба и Црвене звезде.

Фудбал 09.10.2019 | 11:10
Куп: Звезда спремна, али утакмица још неизвјесна!
Утакмица између Трепче и Црвене звезде још увек је неизвесна, а према последњим информацијама све би требало да буде дефинитивно јасно нешто после 11 часова, када ће се експедиција српског шампиона наћи на административном прелазу Јариње.

Шампион Србије би требало да се састане клубом и северног дела Косовске Митровице у среду од 14 часова.

Према најскоријим информацијама, челници ФСК и на дан утакмице не одустају од захтева који су предали полицији, а то је да спречи улазак Звездине делегације на север КиМ.

Јакшић је изјавио да је још неизвесно да ли ће бити одиграна утакмица, иако се сви спремају као да хоће.

"Ми смо се, као клуб, у понедељак обратили косовској полицијској служби са захтевом да управо они обезбеђују ову утакмицу. То је једино што је званично и ми на тај захтев одговор нисмо добили. Остало смо сазнали из медија, немамо више званичних информација", потврдио је Јакшић исто што је причао и дан раније, у разговору за РТС.

Сада се чека реакција полиције на административном прелазу Јариње, да ли ће дозволити пролаз фудбалерима Звезде и новинарима који ће их сачекати и заједно покушати да дођу до стадиона.

"Не могу тачно да Вам кажем, око 11 сати ћу бити на том прелазу и по тој сатници која је раније договорена. Стварно не знам како ће реаговати полиција. Оно што смо сазнали из медија јесте да та забрана која стоји на прелазу још није повучена".

Подсетимо, генерални секретар ФСК Еролд Саљиху је у уторак рекао да одобрење за улазак на север КиМ неће бити издато.

Екипа Владана Милојевића преспавала је у Новом Пазару, одакле се у 10.45 упутила ка Косову и Метохији, а на административном прелазу ће бити око 11.30.

У овом тренутку још увек није познато да ли ће локалне власти пустити делегацију црвено-белих преко границе, коју у Србији сматрају непостојећом, али је она де фацто ту и о томе ко ће кроз њу проћи у овом тренутку одлучују искључиво власти самопрокламоване државе Косово.

Према последњим незваничним информацијама, постоји опција да се утакмица одложи. Шушка да би могла да се одигра сутра, али ће данас бити јасно да ли ће уопште моћи да се игра у јужној српској покрајини.

Уефа је иначе дала препоруку да се дозволи играње утакмице, али да она није обавезујућа. ФС Косова је био категорички против и чекала се одлука са врха, а подсетимо да су тамо били избори у недељу. Званично, коначну одлуку доноси косовска полиција.

Милојевић је на пут повео оне играче који немају репрезентативне обавезе, потпомогнуте са неколико омладинаца. Српски шампион у овом тренутку размишља искључиво о пласману у осмину финала Купа Србије, тако да ће стручни штаб црвено-белих извести најјачу могу поставу у овом тренутку на терен. Милан Јевтовић и Срђан Бабић ће после краће паузе заиграти у стартној постави, баш као и Жандер, а ту ће бити и Вукановић, Вулић, Ван ла Пара, Томане и Гарсија. На гол линији ће бити Зоран Поповић. Драгоцене минуте на терену би могли да добију и Симић и Крстовић.

ТРЕПЧА - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (14.00)

ТРЕПЧА (4-2-3-1): Милентијевић - Илић, Михајловић, Пронек, Томић - Трајковић, Милошевић - Идризовић, Радојевић, Шобат - Пантовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Поповић - Јевтовић, Панков, Бабић, Жандер - Јованчић, Вулић - Вукановић, Гарсија, Ван ла Пара - Томане.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар