Kup: Zvezda spremna, ali utakmica još neizvjesna!

Konačnu odluku donosi kosovska policija. . . ! Zvezdu čeka policija na putu ka KiM, utakmica i dalje neizvesna. . .  Sportski direktor FK Trepča Bojan Jakšić izjavio je da je i dalje neizvesno da li će biti odigrana utakmica između tog kluba i Crvene zvezde.

Fudbal 09.10.2019 | 11:10
Kup: Zvezda spremna, ali utakmica još neizvjesna!
Utakmica između Trepče i Crvene zvezde još uvek je neizvesna, a prema poslednjim informacijama sve bi trebalo da bude definitivno jasno nešto posle 11 časova, kada će se ekspedicija srpskog šampiona naći na administrativnom prelazu Jarinje.

Šampion Srbije bi trebalo da se sastane klubom i severnog dela Kosovske Mitrovice u sredu od 14 časova.

Prema najskorijim informacijama, čelnici FSK i na dan utakmice ne odustaju od zahteva koji su predali policiji, a to je da spreči ulazak Zvezdine delegacije na sever KiM.

Jakšić je izjavio da je još neizvesno da li će biti odigrana utakmica, iako se svi spremaju kao da hoće.

"Mi smo se, kao klub, u ponedeljak obratili kosovskoj policijskoj službi sa zahtevom da upravo oni obezbeđuju ovu utakmicu. To je jedino što je zvanično i mi na taj zahtev odgovor nismo dobili. Ostalo smo saznali iz medija, nemamo više zvaničnih informacija", potvrdio je Jakšić isto što je pričao i dan ranije, u razgovoru za RTS.

Sada se čeka reakcija policije na administrativnom prelazu Jarinje, da li će dozvoliti prolaz fudbalerima Zvezde i novinarima koji će ih sačekati i zajedno pokušati da dođu do stadiona.

"Ne mogu tačno da Vam kažem, oko 11 sati ću biti na tom prelazu i po toj satnici koja je ranije dogovorena. Stvarno ne znam kako će reagovati policija. Ono što smo saznali iz medija jeste da ta zabrana koja stoji na prelazu još nije povučena".

Podsetimo, generalni sekretar FSK Erold Saljihu je u utorak rekao da odobrenje za ulazak na sever KiM neće biti izdato.

Ekipa Vladana Milojevića prespavala je u Novom Pazaru, odakle se u 10.45 uputila ka Kosovu i Metohiji, a na administrativnom prelazu će biti oko 11.30.

U ovom trenutku još uvek nije poznato da li će lokalne vlasti pustiti delegaciju crveno-belih preko granice, koju u Srbiji smatraju nepostojećom, ali je ona de facto tu i o tome ko će kroz nju proći u ovom trenutku odlučuju isključivo vlasti samoproklamovane države Kosovo.

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, postoji opcija da se utakmica odloži. Šuška da bi mogla da se odigra sutra, ali će danas biti jasno da li će uopšte moći da se igra u južnoj srpskoj pokrajini.

Uefa je inače dala preporuku da se dozvoli igranje utakmice, ali da ona nije obavezujuća. FS Kosova je bio kategorički protiv i čekala se odluka sa vrha, a podsetimo da su tamo bili izbori u nedelju. Zvanično, konačnu odluku donosi kosovska policija.

Milojević je na put poveo one igrače koji nemaju reprezentativne obaveze, potpomognute sa nekoliko omladinaca. Srpski šampion u ovom trenutku razmišlja isključivo o plasmanu u osminu finala Kupa Srbije, tako da će stručni štab crveno-belih izvesti najjaču mogu postavu u ovom trenutku na teren. Milan Jevtović i Srđan Babić će posle kraće pauze zaigrati u startnoj postavi, baš kao i Žander, a tu će biti i Vukanović, Vulić, Van la Para, Tomane i Garsija. Na gol liniji će biti Zoran Popović. Dragocene minute na terenu bi mogli da dobiju i Simić i Krstović.

TREPČA - CRVENA ZVEZDA (14.00)

TREPČA (4-2-3-1): Milentijević - Ilić, Mihajlović, Pronek, Tomić - Trajković, Milošević - Idrizović, Radojević, Šobat - Pantović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović - Jevtović, Pankov, Babić, Žander - Jovančić, Vulić - Vukanović, Garsija, Van la Para - Tomane.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar