Европски шампиони и шампионке сазнали пут у Лиги нација...

Српски одбојкаши и одбојкашице добили су ривале и распоред у новом циклусу Лиге нација.

Остали спортови 09.10.2019 | 15:55
Европски шампиони и шампионке сазнали пут у Лиги нација...
Светска одбојкашка федерација објавила је саставе група и домаћине турнира ИИИ Лиге нација у конкуренцији одбојкашица, који ће се одиграти од 19. маја до 18. јуна.

Одбојкашице Србије, актуелни светски и европски првак старт у том такмичењу имаће у Италији, где ће од 19. до 21. маја снаге одмерити са домаћином, Турском и Пољском.

Потом ће бити домаћини, од 26. до 28. маја и угостиће Холандију, Тајланд и САД.

Изабранице Зорана Терзића затим од 2. до 4. јуна у Макау играју са Кином, Бразилом и Белгијом, од 9. до 11. јуна у Русији са домаћином, Корејом и Канадом, а онда следи последњи викенд, од 16. до 18. јуна у Јапану где ће се састати са домаћом селекцијом, Немачком и Доминиканском Републиком.

Финални турнир је од 1. до 5. јула у Кини, а на њему ће наступ изборити осим домаћина још пет најуспешнији селекција са укупне табеле после 15 одиграних мечева.

Пут Европских првака, одбојкаша Србије, почиње у Пољској, од 22. до 24. маја, где ће играти са светским прваком, Италијом и Словенијом.

"Орловима" потом од 29. до 31. маја, следи викенд у Бразилу, где ће одмерити снаге са олимпијским победником, Француском и Јапаном, а од 5. до 7. јуна угостиће САД, Иран и Немачку.

Екипи Бобе Ковача затим предстоји мечеви од 12. до 14. јуна, где ће у Аргентини играти са "гаучосима", Русијом и Бугарском, а од 19. до 21. јуна у Канади ће се састати са домаћинима, Аустралијом и Кином.

Финални турнир је од 1. до 5. јула у САД.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар