Evropski šampioni i šampionke saznali put u Ligi nacija...

Srpski odbojkaši i odbojkašice dobili su rivale i raspored u novom ciklusu Lige nacija.

Ostali sportovi 09.10.2019 | 15:55
Evropski šampioni i šampionke saznali put u Ligi nacija...
Svetska odbojkaška federacija objavila je sastave grupa i domaćine turnira III Lige nacija u konkurenciji odbojkašica, koji će se odigrati od 19. maja do 18. juna.

Odbojkašice Srbije, aktuelni svetski i evropski prvak start u tom takmičenju imaće u Italiji, gde će od 19. do 21. maja snage odmeriti sa domaćinom, Turskom i Poljskom.

Potom će biti domaćini, od 26. do 28. maja i ugostiće Holandiju, Tajland i SAD.

Izabranice Zorana Terzića zatim od 2. do 4. juna u Makau igraju sa Kinom, Brazilom i Belgijom, od 9. do 11. juna u Rusiji sa domaćinom, Korejom i Kanadom, a onda sledi poslednji vikend, od 16. do 18. juna u Japanu gde će se sastati sa domaćom selekcijom, Nemačkom i Dominikanskom Republikom.

Finalni turnir je od 1. do 5. jula u Kini, a na njemu će nastup izboriti osim domaćina još pet najuspešniji selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih mečeva.

Put Evropskih prvaka, odbojkaša Srbije, počinje u Poljskoj, od 22. do 24. maja, gde će igrati sa svetskim prvakom, Italijom i Slovenijom.

"Orlovima" potom od 29. do 31. maja, sledi vikend u Brazilu, gde će odmeriti snage sa olimpijskim pobednikom, Francuskom i Japanom, a od 5. do 7. juna ugostiće SAD, Iran i Nemačku.

Ekipi Bobe Kovača zatim predstoji mečevi od 12. do 14. juna, gde će u Argentini igrati sa "gaučosima", Rusijom i Bugarskom, a od 19. do 21. juna u Kanadi će se sastati sa domaćinima, Australijom i Kinom.

Finalni turnir je od 1. do 5. jula u SAD.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar