Тринкјери: Нећу сада да причам о Загорцу!

Новица је на крају "мало полудео"! "Ово је његово вече, нека ужива", рекао је тренер Партизана упитан за наступ Радета Загорца, стрелца 26 поена у победи над Тофашом.

Кошарка 09.10.2019 | 10:51
Тринкјери: Нећу сада да причам о Загорцу!
"Волео бих да кажем да је утакмица била тешка као што сам очекивао, али лагао бих вас", рекао је Андреа Тринкјери вечерас око 22 часа у медија центру "Београдске арене", застао и додао:

"Била је тежа".

На премијери пред београдском публиком, "Арена" је "загрмела" као некад: Партизан - Тофаш 93:80.

Отприлике у то време његова екипа разговарала је са репортерима у свлачионици и упоређивала атмосферу са оном из "Пионира", а састав Тофаша чекао тренера Орхуна Енеа да, после "пресс" конференције, одржи и кратак састанак пред полазак на аеродром и лет назад у Бурсу.

То је, током припремног периода и првих пет утакмица у сезони 2019/20 углавном била рутина црно-белих и италијанском стручњака, који ће после тешко извојеване победе на премијери пред београдском публиком поново повести екипу на пут у Словенију и Литванију.

"На путу смо 25 дана, ово је била прва утакмица код куће и загрцнули смо се", сумирао је Тринкјери растрзану игру у првом полувремену.

"Каснили смо на све, на шут, на скок, на блок. Њихова одбрана и постављање нас је убило. Могли смо да паднемо, али нисмо, узвратили смо у другом полувремену и променили утакмицу. Одиграли смо две добре четвртине, мислим да смо на крају, ако сагледамо све, заслужили да победимо вечерас", говорио је у даху и даодао:

"Све је било ново, емоције... Али, прво полувреме је било катастрофа".

После краће паузе, ипак, прихватио је да није било лако играти вечерас у дворани капацитета 25.000 места.

"ОК, било је ново за све, за играче, за навијаче, за тренере... Све је било ново, велико, тешко. Питао сам екипу данас, јер сам осећао да би могло да буде овако, можемо ли да добијемо утакмицу по сваку цену, само да добијемо", рекао је 50-годишњак из Милана на старту своје прве пуне сезоне на клупи Партизана.

"Није било важно како, али је било важно да добијемо ову утакмицу и да вежемо на ону у Венецији. Нисам био концентрисан на квалитет, већ само на важност", рекао је и нашалио се:

"Баш су ме послушали".

Упитан за изостанак Рашона Томаса, рекао је...

"Ништа озбиљно, али октобар је... Пуно је утакмица. Желим да не рескирам превише, има малу повреду на квадрицепсу, иде на боље, али сам мислио да није паметно да игра. Знао сам да су нам важне ствари које ради за нас, доста тога добијамо, али имао сам среће да добијемо и без њега", изјавио је Тринкјери, после чега је замољен да прокоментарише игру Радета Загорца, стрелца 26 поена.

"Ја ћу причати о Радету кад буде лоше играо. Данас нека ужива. Ја ћу га подржати не када буде дао 26 поена, него кад лопта не буде желела да уђе. Данас је његово вече", слегао је раменима Тринкјери, који је бодрио и храбрио Загорца и прошле сезоне, док се крилни кошаркаш мучио и са повредама и са формом и са самопоуздањем.

Новици Величковићу, међутим, капитену који је у победи над Игокеом за викенд прославио 33. рођендан, није мањкало самопоуздања. Напротив!

"Из фрижидера смо га извадили, загрејали у Лакташима, припремили за утакмицу... Новица је пример шта значи глава, кошаркашка глава. Како се припрема, како се игра, како се понаша", говорио је Тринкјери о, уз Загорца, најважнијем актеру победе над турским клубом, која је је "Парни ваљак" погурала на чело Групе Б са скором 2-0 пред гостовање Ритасу.

"Мало је полудео на крају, па је био креативан у одбрани, а код нас не може да се буде креативан у одбрани, већ само у нападу. Измислио је пар ротација, па сам се наљутио.. ух", климао је главом италијански стручњак на свом већ препознатљиво српско-хрватском.

О странцима...

"Кори је јако добро одиграо, Вили је добио ударац у Лакташима у леђа па није два дана тренирао, али он је користан играч. Можда није најталентованији, али је користан играч", рекао је и поменуо још једног, како сматра, важног играча за екипу.

"И Никола Јанковић. После велике утакмице у Лакташима недостајао му је само кош. Биће велики и он", надовезао се Тринкјери.

Црно-беле у 3. колу АБА лиге очекује гостовање Приморској у суботу, у репризи полуфинала АБА суперкупа у Загребу, па још једно гостовање, наредног уторка екипи Ритаса у 3. рунди Еврокупа.

Тек тада, Тринкјери ће вратити екипу у престоницу на један од дербија регионалне лиге ове сезоне са Морнаром из Бара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар