Trinkjeri: Neću sada da pričam o Zagorcu!

Novica je na kraju "malo poludeo"! "Ovo je njegovo veče, neka uživa", rekao je trener Partizana upitan za nastup Radeta Zagorca, strelca 26 poena u pobedi nad Tofašom.

Košarka 09.10.2019 | 10:51
Trinkjeri: Neću sada da pričam o Zagorcu!
"Voleo bih da kažem da je utakmica bila teška kao što sam očekivao, ali lagao bih vas", rekao je Andrea Trinkjeri večeras oko 22 časa u medija centru "Beogradske arene", zastao i dodao:

"Bila je teža".

Na premijeri pred beogradskom publikom, "Arena" je "zagrmela" kao nekad: Partizan - Tofaš 93:80.

Otprilike u to vreme njegova ekipa razgovarala je sa reporterima u svlačionici i upoređivala atmosferu sa onom iz "Pionira", a sastav Tofaša čekao trenera Orhuna Enea da, posle "press" konferencije, održi i kratak sastanak pred polazak na aerodrom i let nazad u Bursu.

To je, tokom pripremnog perioda i prvih pet utakmica u sezoni 2019/20 uglavnom bila rutina crno-belih i italijanskom stručnjaka, koji će posle teško izvojevane pobede na premijeri pred beogradskom publikom ponovo povesti ekipu na put u Sloveniju i Litvaniju.

"Na putu smo 25 dana, ovo je bila prva utakmica kod kuće i zagrcnuli smo se", sumirao je Trinkjeri rastrzanu igru u prvom poluvremenu.

"Kasnili smo na sve, na šut, na skok, na blok. Njihova odbrana i postavljanje nas je ubilo. Mogli smo da padnemo, ali nismo, uzvratili smo u drugom poluvremenu i promenili utakmicu. Odigrali smo dve dobre četvrtine, mislim da smo na kraju, ako sagledamo sve, zaslužili da pobedimo večeras", govorio je u dahu i daodao:

"Sve je bilo novo, emocije... Ali, prvo poluvreme je bilo katastrofa".

Posle kraće pauze, ipak, prihvatio je da nije bilo lako igrati večeras u dvorani kapaciteta 25.000 mesta.

"OK, bilo je novo za sve, za igrače, za navijače, za trenere... Sve je bilo novo, veliko, teško. Pitao sam ekipu danas, jer sam osećao da bi moglo da bude ovako, možemo li da dobijemo utakmicu po svaku cenu, samo da dobijemo", rekao je 50-godišnjak iz Milana na startu svoje prve pune sezone na klupi Partizana.

"Nije bilo važno kako, ali je bilo važno da dobijemo ovu utakmicu i da vežemo na onu u Veneciji. Nisam bio koncentrisan na kvalitet, već samo na važnost", rekao je i našalio se:

"Baš su me poslušali".

Upitan za izostanak Rašona Tomasa, rekao je...

"Ništa ozbiljno, ali oktobar je... Puno je utakmica. Želim da ne reskiram previše, ima malu povredu na kvadricepsu, ide na bolje, ali sam mislio da nije pametno da igra. Znao sam da su nam važne stvari koje radi za nas, dosta toga dobijamo, ali imao sam sreće da dobijemo i bez njega", izjavio je Trinkjeri, posle čega je zamoljen da prokomentariše igru Radeta Zagorca, strelca 26 poena.

"Ja ću pričati o Radetu kad bude loše igrao. Danas neka uživa. Ja ću ga podržati ne kada bude dao 26 poena, nego kad lopta ne bude želela da uđe. Danas je njegovo veče", slegao je ramenima Trinkjeri, koji je bodrio i hrabrio Zagorca i prošle sezone, dok se krilni košarkaš mučio i sa povredama i sa formom i sa samopouzdanjem.

Novici Veličkoviću, međutim, kapitenu koji je u pobedi nad Igokeom za vikend proslavio 33. rođendan, nije manjkalo samopouzdanja. Naprotiv!

"Iz frižidera smo ga izvadili, zagrejali u Laktašima, pripremili za utakmicu... Novica je primer šta znači glava, košarkaška glava. Kako se priprema, kako se igra, kako se ponaša", govorio je Trinkjeri o, uz Zagorca, najvažnijem akteru pobede nad turskim klubom, koja je je "Parni valjak" pogurala na čelo Grupe B sa skorom 2-0 pred gostovanje Ritasu.

"Malo je poludeo na kraju, pa je bio kreativan u odbrani, a kod nas ne može da se bude kreativan u odbrani, već samo u napadu. Izmislio je par rotacija, pa sam se naljutio.. uh", klimao je glavom italijanski stručnjak na svom već prepoznatljivo srpsko-hrvatskom.

O strancima...

"Kori je jako dobro odigrao, Vili je dobio udarac u Laktašima u leđa pa nije dva dana trenirao, ali on je koristan igrač. Možda nije najtalentovaniji, ali je koristan igrač", rekao je i pomenuo još jednog, kako smatra, važnog igrača za ekipu.

"I Nikola Janković. Posle velike utakmice u Laktašima nedostajao mu je samo koš. Biće veliki i on", nadovezao se Trinkjeri.

Crno-bele u 3. kolu ABA lige očekuje gostovanje Primorskoj u subotu, u reprizi polufinala ABA superkupa u Zagrebu, pa još jedno gostovanje, narednog utorka ekipi Ritasa u 3. rundi Evrokupa.

Tek tada, Trinkjeri će vratiti ekipu u prestonicu na jedan od derbija regionalne lige ove sezone sa Mornarom iz Bara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar