ЕК: Загорац ломио, Новица сломио Турке!

Феноменални Загорац водио Партизан до тријумфа против Тофаша! Кошаркаши Партизана победили су Тофаш 93:80, у другом колу групе Б Еврокупа.  Тофаш је био незгодан ривал, али је Тринкијеријев тим на време "стегао" одбрану и победио уз енергију 10. 000 навијача.  Овај Партизан има херца: Радетове чаролије уништиле Тофаш! Црно-бели играли лоше у првом полувремену, али успели да преокрену у наставку - 93:80.

Кошарка 08.10.2019 | 22:15
ЕК: Загорац ломио, Новица сломио Турке!
Изабраници Андрее Тринкијерија остварили су важан тријумф и после два одиграна меча имају максималан учинак.

Црно-бели су утакмицу преломили у последњој четвртини у којој су колективно одиграли феноменално и на крају заслужено славили.

Најефикаснији у победничком саставу био је Раде Загорац са 26 поена, пет скокова, две асистенције и две украдене лопте (индекс 35). Одличан је био и Величковић који је имао 15 поена, седам скокова и четири асистенције, као и Волден који је добро разигравао екипу – 12 поена и седам асистенција.

Госте је предводио Девин Вилијамс са 18, док су Вајт и Филип убацили 16.

Тофаш је боље отворио утакмицу, Вилијамс и Филип били су расположени и Партизан се брзо нашао у двоцифреном заостатку. Црно-бели су нешто слабије приступили утакмици и то се одмах на семафору (15:27).

Вицешампион Србије имао је бољу енергију током друге четвртине, међутим све до завршнице нису успели да ухвате приључак.

Тофаш је добро игру с краја прве деонице пренео у наставак меча, али су у последња два минута 2/4 попустили и Партизан је, захваљујући сјајној игри Загорца, успео да дође на -4 (45:49).

Црно-бели боље су отворили трећу четвртину, у којој се и публика више укључила у игру. Међутим, Тофаш је успео да издржи налез Партизана и пред последњу деоницу ушло се са резултатом 64:64.

Добру енергију из трећег квартала Партизан преноси у четврти. Загорац је играо одлично, потом је Новица наставио у истом ритму и црно-бели су успели да сломе отпор ривала.

На два минута до краја најтрофејнији кошаркашки клуб на овим просторима имао је двоцифрену предност и ту је био крај меча.

Партизан је одиграо одлично друго полувреме добивши га резултатом 48:31, и заслужено има максималан учинак после два одиграна кола.

Црно-бели наредну утакмицу играју против Лијетувос Ритаса у Литванији.

Није било лако, али није било ни драме!

Партизан - Тофаш 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14)

На премијери црно-белих пред домаћим навијачима, турски тим је боље почео, водио и 14 поена (29:15), али је Андреа Тринкијери имао ипак јаче адуте!

На терену, то су били одлични Раде Загорац, који је са 26 поена смањивао минус гостију, поуздани Новица Величковић (15), који је у најважнијим тренуцима рутински решавао ситуације у рекету и такође запажени Кори Волден, који је бирао права решења, убацивао тројке и са 12 поена и седам асистенција гурао тим ка тријумфу.

На трибинама, Партизанова снага била је у грлима 9.854 навијача, који су направили сјајан амбијент и у неколико тренутака подсетили на дане великих европских победа црно-белих у Штарк арени, новом дому Тринкијеријевог тима.

Италијански стручњак био је љут на старту меча, а насмејан на крају. Његов тим се изборио са одличним шутерима гостију попут Ди-Џеја Вајта, Тарика Филипа (по 16 поена) и Мета Лоџеског (14), али и са снажним, доминантним центром Девином Вилијамсом (18 поена), који је овог пута Београду показао право лице, за разлику од прошлосезонских, бледих наступа у дресу Будућности.

Док је меч одмицао, црно-бели су налазили решења и за "унутрашњу" и за "спољну" игру ривала, па су уз све гласнију подршку навијача потврдили прошлонедељни брејк у Венецији и остварили другу победу у Еврокупу.

"Ми смо тим, из којег искачу појединци. Вечерас сам то био ја, али био је и Јарамаз и остали", рекао је Загорац после меча у којем је у најважнијим тренуцима био ту да преузме одговорност, погоди тројку (4/7 за три), реализује контру или да одигра добру одбрану, која је будила халу као и погоци црно-белих.

Веома добар почетак сезоне за њега, као и за читав Партизанов тим, који је и вечерас наступио без помоћи крилног центра Рашона Томаса. Он је добио ударац у дуелу против Венеције и зато је прошлог викенда "прескочио" и гостовање Игокеи. 

Пред Тринкијеријевим тимом сада је кратак одмор, па припрема за наставак серије гостовања, јер ће у суботу играти против Приморске у Словенији, а за недељу дана ће наступити у Литванији, на паркету Ритаса.



Партизан може боље, али Партизан не губи. Опет је попут "дизелаша" кренуо мало спорије, ушао у минус од 12 поена, није било Рашона Томаса, атмосфера у Арени је такође мало утицала на све, али опет је Партизан меч завршио са уздигнутим рукама! Овај Партизан има херца и то га је одвело до победе од - 93:80.

Увек има неко да повуче, а вечерас је било више кандидата. Посебно у другом полувремену.

Загорац, Јарамаз, Гордић, Величковић, Волден са оном тројком… Мењале су се вође на паркету, па је и изузетно прецизни Тофаш на крају морао да положи оружје пред око 9.000 навијача у Арени. А јако добро се борио. Бриљирао је поменути Загорац са 26 поена и одличном игром у другом полувремену, добрим шутем с дистанце успео да сачува свој тим и преломи жилави Тофаш.

Јако тешка утакмица по Партизан. У последњу деоницу сеушло с резултатом 66:66, Тофаш је отишао и на четири поена предности, али је онда Раде Загорац укључио турбо-брзину и тако постао меч-винер. Волдентројком, те Параховски и Величковић закуцавањима су само најавили коначан исход.

Могло је да оде на обе стране, али се на крају све добро завршило по Тринкијеријев тим који је сада на скору 2-0 у Еврокупу и без пораза у сезони.

Још на старту Партизан је ушао стегнуто, као да је мало био импресиониран атмосфером у Арени, а и један и други клуб су до поена долазили унутрашњом игром. Иначе, Партизан је и на овој утакмици, као и у Лакташима, играо без Рашона Томаса што је била отежавајућа околност по тим Андрее Тринкијерија. Тофаш је на старту одлично шутирао, а одбрана Партизана није била на свом нивоу од самог старта, па су гости доста боље отворили меч, пре свега Филип и Вајт. Све је то прекинуо Волден важном тројком, пре свега за самопоуздање Парног ваљка које је било крхко, као да су играчи били импресионирани атмосфером и играњем у Арени.

То је Тофаш искористио и после тројке коју је убацио Лоџески турски тим је водио с 19:9. Вилијамс је доминирао испод коша против нижег Мозлија, а Партизан је само у првој четвртини примио 27 поена. Уместо Тофаша, Арена је прогутала Партизан на почетку. Гордић је добрим продорима покушавао да раздрма анемичне саиграче, Загорац је то наставио, Величковић дао тројку, па још једну - и то је већ изгледало мало боље у нападу, док је одбрана била константно лоша, па су Вајт и Ермиш давали тројке и држали велику предност на страни Тофаша.

Ништа Партизан није могао да одбрани, примио је 42 поена за 16 минута игре, гости шта год да су гости бацили ка кошу то је ушло, па је Партизан могао да буде и презадовољан са резултатом 45:49 на полувремену, а за то је био заслужан и Загорац добром игром при крају друге деонице када је повезао пет поена.

Колико је на старту смушено деловао, колико је Тофаш све погађао, имао је Тринкијеријев тим добру подлогу за све оно што следи у наставку, да дође до евентуалног преокрета. Партизан је први пут на мечу повео у трећој деоници после тројки Загорца и Јарамаза и могли су лакше да дишу јер су константно били у минусу, па и до 12 поена у првом полувемену. Толико је било изједначено да се у последњу деоницу ушло с резултатом 66:66... 

Поред најбољег појединца на мечу Загорца блистали су и Новица Величковић са 15, те Немања Гордић и Торијан Волден са по 12 поена. На другој страни четворица кошаркаша Тофаша били су двоцифрени, а предњачио је Ди Џеј Вилијамс са 18 кошева. 

ПАРТИЗАН - ТОФАШ 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14)

Дворана: Штарк арена.
Гледалаца: 9.000.
Судије: Данијел Ерезуело, Јакуб Замојски, Гитис Вилиус.

Партизан: Волден 12 (4/5 за три, 7 ас), Загорац 26 (4/7 за три, 5 ск), Пејџ, Гордић 12, Параховски 6, Јарамаз 8, Милетић, Величковић 15 (7 ск, 4 ас), Бирчевић 3, Јанковић 2, Пејнерс 3, Мозли 6.

Тофаш: Мустафа, Дурмаз 5, Аксу, Угурлу 7, Ермиш 2, Туна, Вајт 16 (4/7 за три), Сатир, Филип 16 (6 ск, 8 ас), Лоџески 14, Вилијамс 18, Јашар 2.

Еврокуп, друго коло:

Група Б:

Партизан – Тофаш 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14)

среда:

18.30 Локомотива К. – Венеција
20.45 Лимож – Ритас



Дарушафака најавила повратак у Евролигу! Тим из Истанбула славио и против Нантера.

Немају звезде европске кошарке као некад, али Дарушафака би могла да представља страх и трепет за све ривале у Еврокупу. Тим из Истанбула потврдио је високе амбиције, можда и повратак у Евролигу, пошто је као домаћин славио против Нантера са 72:65.

На тај начин Дарушафака је после два одиграна меча задржала стопостотан учинак. Турски представник је пре седам дана био бољи од Цедевите Олимпије.

Дарушафака је добила вечерашњи меч захваљујући одличној одбрани. Турци су тотално лимитирали најбоље играче Нантера и стрпљиво градили предност. О игри француског представника најбоље говори следећи податак. Нантер је за два поена шутирао мршавих 25,6 посто (10/39), нису се прославили ни изван линије 6,75 (11/29).

Дачка је до велике предности стигла већ после првих 10 минута. Тада је домаћин имао плус десет. Нантер је покушавао, приближавао се, али је тим из Истанбула одбијао све. Дарушафака је једноставно имала више расположивих играча.

Хамилтон је на крају постигао 15 поена уз седам скокова за домаће, Џонс је био још бољи са 16 поена и девет скокова.

На другој страни усамљен је био Мур са 21 поеном.

Омић близу дабл-дабл учинка! Хувентуд сигуран против Бреше – 81:68.

Хувентуд је лоше почео сезону у Еврокупу, али тим саткан од евролигашких ветерана морао је да покаже реакцију. Препелич, Ален Омић, Харангоди и Зисис... То су били играчи који су тиму из Бадалоне донели премијерни тријумф. Бреша је дуго одбијала да баци пешкир, али је на крају морала да потпише капитулацију – 81:68

Није то био меч високог интензитета, далеко од евролигашког нивоа. Памтиће се само тријумф домаћина. Бреша је прво полувреме одиграла одлично, и отишла са минималном предношћу на одмор. Међутим, одлучила је дужа клупа домаћина. Током свих 40 минута константан је био само Препелич који је меч завршио са 24 поена. Остали адути Хувентуда појавили су се када је било најважније. Ту, пре свега, мислимо на некадашњег центра Црвене звезде и Будућности Алена Омића. Некадашњи репрезентативац Словеније био је близу дабл-дабл учинка. Разгоропадио се у последњој четвртини када је убацио већину од својих 12 поена (додао је још осам скокова). Бреша је дуго држала главу изнад воде, али још када се разиграо Харангоди... Погодио је бивши члан Уникахе неке  тешке шутеве и преломио меч.

Код гостију најефикаснији је био Абас са 15 поена.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар