Дошао крај једне велике каријере...

"Зет" Швајнштајгер објавио да је готово! Један од најтрофејнијих европских фудбалера дефинитивно одлучио да је било доста. Прочитајте његову опроштајну поруку.

Фудбал 09.10.2019 | 22:30
Дошао крај једне велике каријере...
Бастијан Швајнштајгер (35) завршава заиста велику каријеру.

Легенда немачког и светског фудбала опростио се од активног играња фудбала, након што је у недељу, у Орланду, одиграо последњи меч у дресу Чикаго Фајера, где га тренира српски тренер Вељко Пауновић.

Том приликом, 22 и по хиљаде гледалаца уживо је на Флориди видело победу Чикага 5:2 и опроштајну игру великог фудбалера, који је освојио све највеће трофеје у клупском и репрезентативном фудбалу.

Славни Немац, супруг бивше српске тенисерке Ане Ивановић (31), озваничио је своју одлуку два дана после краја своје треће сезоне у Америци, где је одиграо 92 утакмице за Чикаго и постигао осам голова.

Није много оних које би требало подсећати шта је све "Швајни", како га зову у Србији, или "Басти", како га зову најближи, остварио у каријери. 

За први тим Бајерна дебитовао је у сезони 2001/02 и у дресу баварског гиганта наступао је чак 13 година. У дресу највећег немачког клуба одиграо је тачно 500 утакмица и за то време израстао у легенду. И у Минхену и у читавој Немачкој и Европи.

Са Бајерном је освојио ОСАМ титула првака Бундеслиге, седам домаћих "дуплих круна", а 2013. године тријумфовао је у финалу Лиге шампиона, великом победом против Клопове Борусије Дортмунд (2:1).

Наредног лета остварио је још један сан, јер је са Немачком постао шампион света у Бразилу, на турниру који су "панцери" учинили легендарним чувеним тријумфом против Бразила у полуфиналу, резултатом 7:1. Пре тог турнира је два пута освајао треће место Мундијала.

Наредног лета, 2015. године, прешао је у Манчестер јунајтед на позив Луја Ван Гала, а дрес "црвених ђавола" раздужио је после две сезоне, јер је прихватио позив Вељка Пауновића да му се придружи у Чикагу. 

У Америци је овог поподнева написао емотивну опроштајну поруку.

"Драги навијачи, дошао је тренутак, завршићу активну каријеру на крају ове сезоне. Хтео бих да захвалим вама, као и својим тимовима, Бајерну, Манчестер јунајтеду, Чикагу и немачкој репрезентацији. Ви сте ово невероватно време учинили могућим за мене".

"Наравно, хвала мојој супрузи Ани Ивановић, као и мојој породици на подршци.Опраштање од активне каријере чини ме мало носталгичним, али се такође радује узбудљивим изазовима који ме ускоро очекују. Остаћу веран фудбалу".

"Много, много хвала за време које смо провели заједно, увек ћу имати место у срцу за вас".

"Ваш, Басти".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Оља

10.10.2019 08:54

Не волим никаква опрастања и престанке, растанке. Али, то је зивот, а у њему не мозе ниста вјецно да траје. Нека га прати среца. Пред њим је јос много година за прозивјети је.

ОДГОВОРИТЕ