Došao kraj jedne velike karijere...

"Zet" Švajnštajger objavio da je gotovo! Jedan od najtrofejnijih evropskih fudbalera definitivno odlučio da je bilo dosta. Pročitajte njegovu oproštajnu poruku.

Fudbal 09.10.2019 | 22:30
Došao kraj jedne velike karijere...
Bastijan Švajnštajger (35) završava zaista veliku karijeru.

Legenda nemačkog i svetskog fudbala oprostio se od aktivnog igranja fudbala, nakon što je u nedelju, u Orlandu, odigrao poslednji meč u dresu Čikago Fajera, gde ga trenira srpski trener Veljko Paunović.

Tom prilikom, 22 i po hiljade gledalaca uživo je na Floridi videlo pobedu Čikaga 5:2 i oproštajnu igru velikog fudbalera, koji je osvojio sve najveće trofeje u klupskom i reprezentativnom fudbalu.

Slavni Nemac, suprug bivše srpske teniserke Ane Ivanović (31), ozvaničio je svoju odluku dva dana posle kraja svoje treće sezone u Americi, gde je odigrao 92 utakmice za Čikago i postigao osam golova.

Nije mnogo onih koje bi trebalo podsećati šta je sve "Švajni", kako ga zovu u Srbiji, ili "Basti", kako ga zovu najbliži, ostvario u karijeri. 

Za prvi tim Bajerna debitovao je u sezoni 2001/02 i u dresu bavarskog giganta nastupao je čak 13 godina. U dresu najvećeg nemačkog kluba odigrao je tačno 500 utakmica i za to vreme izrastao u legendu. I u Minhenu i u čitavoj Nemačkoj i Evropi.

Sa Bajernom je osvojio OSAM titula prvaka Bundeslige, sedam domaćih "duplih kruna", a 2013. godine trijumfovao je u finalu Lige šampiona, velikom pobedom protiv Klopove Borusije Dortmund (2:1).

Narednog leta ostvario je još jedan san, jer je sa Nemačkom postao šampion sveta u Brazilu, na turniru koji su "panceri" učinili legendarnim čuvenim trijumfom protiv Brazila u polufinalu, rezultatom 7:1. Pre tog turnira je dva puta osvajao treće mesto Mundijala.

Narednog leta, 2015. godine, prešao je u Mančester junajted na poziv Luja Van Gala, a dres "crvenih đavola" razdužio je posle dve sezone, jer je prihvatio poziv Veljka Paunovića da mu se pridruži u Čikagu. 

U Americi je ovog popodneva napisao emotivnu oproštajnu poruku.

"Dragi navijači, došao je trenutak, završiću aktivnu karijeru na kraju ove sezone. Hteo bih da zahvalim vama, kao i svojim timovima, Bajernu, Mančester junajtedu, Čikagu i nemačkoj reprezentaciji. Vi ste ovo neverovatno vreme učinili mogućim za mene".

"Naravno, hvala mojoj supruzi Ani Ivanović, kao i mojoj porodici na podršci.Opraštanje od aktivne karijere čini me malo nostalgičnim, ali se takođe raduje uzbudljivim izazovima koji me uskoro očekuju. Ostaću veran fudbalu".

"Mnogo, mnogo hvala za vreme koje smo proveli zajedno, uvek ću imati mesto u srcu za vas".

"Vaš, Basti".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Olja

10.10.2019 08:54

Ne volim nikakva oprastanja i prestanke, rastanke. Ali, to je zivot, a u njemu ne moze nista vjecno da traje. Neka ga prati sreca. Pred njim je jos mnogo godina za prozivjeti je.

ODGOVORITE