Љути Бејл жели да напусти Реал!

Гарет Бејл је љут и сит Реал Мадрида па жели да напусти "краљевски" клуб, тврди шпански новинар Гиљем Балаге.  Гарет Бејл бесан и жели да иде: Четири пута првак Европе, а није ни за клупу?! Велшанин и дефинитивно преломио, жели да иде из Мадрида!

Фудбал 09.10.2019 | 23:45
Љути Бејл жели да напусти Реал!
Велшанин је летос био на корак од преласка у кинески Ђангсу за недељну плату од милион евра, али је Реал отказао тренсфер.

Тренер Реала Зинедин Зидан је у јулу изјавио да се "нада да ће Бејл отићи убрзо", али је он остао на Сантјаго Бернабеуу.

Бејл је у Реал стигао 1. септембра 2013. за рекордних 100 милиона евра, а у међувремену је освојио четири пута Лигу шампиона, једном ЛаЛигу и Куп краља, те по три пута Суперкуп Европе и Светско клупско првенство.

За то време је постигао више од 100 голова. Ове сезоне је дао два гола на седам утакмица за лидера шпанског првенства.

Међутим, изостављен је из екипе против Клуб Брижа у Лиги шампиона (2:2), али је играо од првог минута у победи над Гранадом (4:2) у ЛаЛиги.

"Бејл је сит Реала. Не може још дуго да издржи. У тренутку када је почео да се истиче, да поправља физичку форму, изненада је морао да гледа утакмицу са трибина. Он је бесан и збуњен. Зидан је по повратку у Реал одлучио да не жели Бејла, да може да иде, али га ипак нису пустили", каже Балаге.

"Играо је добро претходних недеља делимично и због беса, као одговор на дистанцу и хладноћу тренера. Први пут откако је дошао у Реал он жели да оде. Мисли да не поступају фер с њим".

Трпео је колико је могао, али му се против Брижа све смучило. То што га је Зинедин Зидан оставио да са тирбина гледа утакмицу другог кола Лиге шампиона превршило је меру. Гарет Бејл је бесан. Дефинитивно је одлучио: жели да изде из мадридског Реала.

Вест доноси дневник Ас, прецизније Гиљем Балаге, који важи за упућеног новинара кад су збивања у шпанском фудбалу у питању. И не оставља никакву дилему да је Велшанин први пут након што је 2013. стигао у Мадрид за 100.000.000 евра.

Био је Бејл вољан да оде и овог лета, пошто му је постало јасно да ће у другом мандату Зинедина Зиданабити у – другом плану. Подсетимо, у јеку гласина да Бејл иде у Мину Зизу је рекао: “надамо се да ће ускоро отићи”. Наравно, Зидан је хтео да новац од Бејла уложи у Пола Погбу, али је такође разбеснео менаџера велшког фудбалера Џонатана Барнета, који је са правом био љут.

“Зидан је срамота, нема никакво поштовање према играчу који је толико донео Реалу”.

И заиста, без обзира на то што никад није у потпуности оправдао сав уложени новац, јер никад није био прва звезда екипе, Бејлу се не може оспорити да је у дресу Реала четири пута био првак Европе и да је у два финала Лиге шампиона постигао три гола. Био је најзаслужнији за победу над Ливерпулом у финалу 2019. када је са два гола отерао Лориса Каријуса са Енфилда.

Зизу не мари. А Барнет већ тражи нови клуб. Летос је Ђијангсу нудио астрономски уговор Бејлу, али Реалу ни цента обештећења. И били су спремни у Мадриду да размисле о таквој опцији, само да би се ратосиљали плате велшког аса. Али кад се појавила гласина да ће други, неименовани кинески клуб понудити новац за Хамеса Родригеза на стадиону “Сантјаго Бернабеу” су одлучили да сачекају. Испоставило се ипак да је у питању била само гласина и ништа више.

У Бејловима устима остао је горак укус. Да је у питању неки други играч, рецимо Лука Модрић или Тони Крос, миљеници навијача, тешко да би овако лоше прошли, без било какве заштите клуба. Бејл и даље не говори шпански, не дружи се са саиграчима, нема “леђа” у клубу. А нема ни минута. И зато је спреман да иде.

Питање је само где?

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар