Ljuti Bejl želi da napusti Real!

Garet Bejl je ljut i sit Real Madrida pa želi da napusti "kraljevski" klub, tvrdi španski novinar Giljem Balage.  Garet Bejl besan i želi da ide: Četiri puta prvak Evrope, a nije ni za klupu?! Velšanin i definitivno prelomio, želi da ide iz Madrida!

Fudbal 09.10.2019 | 23:45
Ljuti Bejl želi da napusti Real!
Velšanin je letos bio na korak od prelaska u kineski Đangsu za nedeljnu platu od milion evra, ali je Real otkazao trensfer.

Trener Reala Zinedin Zidan je u julu izjavio da se "nada da će Bejl otići ubrzo", ali je on ostao na Santjago Bernabeuu.

Bejl je u Real stigao 1. septembra 2013. za rekordnih 100 miliona evra, a u međuvremenu je osvojio četiri puta Ligu šampiona, jednom LaLigu i Kup kralja, te po tri puta Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Za to vreme je postigao više od 100 golova. Ove sezone je dao dva gola na sedam utakmica za lidera španskog prvenstva.

Međutim, izostavljen je iz ekipe protiv Klub Briža u Ligi šampiona (2:2), ali je igrao od prvog minuta u pobedi nad Granadom (4:2) u LaLigi.

"Bejl je sit Reala. Ne može još dugo da izdrži. U trenutku kada je počeo da se ističe, da popravlja fizičku formu, iznenada je morao da gleda utakmicu sa tribina. On je besan i zbunjen. Zidan je po povratku u Real odlučio da ne želi Bejla, da može da ide, ali ga ipak nisu pustili", kaže Balage.

"Igrao je dobro prethodnih nedelja delimično i zbog besa, kao odgovor na distancu i hladnoću trenera. Prvi put otkako je došao u Real on želi da ode. Misli da ne postupaju fer s njim".

Trpeo je koliko je mogao, ali mu se protiv Briža sve smučilo. To što ga je Zinedin Zidan ostavio da sa tirbina gleda utakmicu drugog kola Lige šampiona prevršilo je meru. Garet Bejl je besan. Definitivno je odlučio: želi da izde iz madridskog Reala.

Vest donosi dnevnik As, preciznije Giljem Balage, koji važi za upućenog novinara kad su zbivanja u španskom fudbalu u pitanju. I ne ostavlja nikakvu dilemu da je Velšanin prvi put nakon što je 2013. stigao u Madrid za 100.000.000 evra.

Bio je Bejl voljan da ode i ovog leta, pošto mu je postalo jasno da će u drugom mandatu Zinedina Zidanabiti u – drugom planu. Podsetimo, u jeku glasina da Bejl ide u Minu Zizu je rekao: “nadamo se da će uskoro otići”. Naravno, Zidan je hteo da novac od Bejla uloži u Pola Pogbu, ali je takođe razbesneo menadžera velškog fudbalera Džonatana Barneta, koji je sa pravom bio ljut.

“Zidan je sramota, nema nikakvo poštovanje prema igraču koji je toliko doneo Realu”.

I zaista, bez obzira na to što nikad nije u potpunosti opravdao sav uloženi novac, jer nikad nije bio prva zvezda ekipe, Bejlu se ne može osporiti da je u dresu Reala četiri puta bio prvak Evrope i da je u dva finala Lige šampiona postigao tri gola. Bio je najzaslužniji za pobedu nad Liverpulom u finalu 2019. kada je sa dva gola oterao Lorisa Karijusa sa Enfilda.

Zizu ne mari. A Barnet već traži novi klub. Letos je Đijangsu nudio astronomski ugovor Bejlu, ali Realu ni centa obeštećenja. I bili su spremni u Madridu da razmisle o takvoj opciji, samo da bi se ratosiljali plate velškog asa. Ali kad se pojavila glasina da će drugi, neimenovani kineski klub ponuditi novac za Hamesa Rodrigeza na stadionu “Santjago Bernabeu” su odlučili da sačekaju. Ispostavilo se ipak da je u pitanju bila samo glasina i ništa više.

U Bejlovima ustima ostao je gorak ukus. Da je u pitanju neki drugi igrač, recimo Luka Modrić ili Toni Kros, miljenici navijača, teško da bi ovako loše prošli, bez bilo kakve zaštite kluba. Bejl i dalje ne govori španski, ne druži se sa saigračima, nema “leđa” u klubu. A nema ni minuta. I zato je spreman da ide.

Pitanje je samo gde?

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar