Напад на српске гимназијалце на екскурзији

У италијанском градићу Монтекатини један Албанац са италијанским пасошем и два Италијана напала су и физички повредила тројицу прокупачких гимназијалаца.

Свијет 08.10.2019 | 14:49
Напад на српске гимназијалце на екскурзији
Прокупачки ђаци су се тамо налазали на матурантској екскурзији.

О инциденту је за агенцију Бета говорио директор Прокупачке гимназије Драгослав Минић након повратка из Италије.

"Ми смо физички напад на дечаке уредно пријавили италијанској полицији и починиоци су веома брзо откривени и ухапшени", казао је Минић, који се управо вратио са петодневне екскурзије по Италији на којој је било 90 прокупачких матураната.

Према његовим речима, инцидент се догодио на улици, касно увече око 23 сата, када су тројица прокупачких гимназијалаца, који су се мало дуже задржали у једној посластичарници, кренули у хотел у коме су били смештени.

"Наши ученици нису изазвали сукоб и мислим да је једини разлог то што су на неки начин дали до знања околини да су странци и да долазе из Србије, што је био и повод да тројица младића крену за њима", рекао је Минић.

Према Минићевим речима, у физичком обрачуну који је уследио, у једној од улица тог малог италијанског места, један од Прокупчана задобио је лакшу повреду носа, док су друга двојица прошла без видљивих повреда.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Постао

08.10.2019 16:07

Нико нас неволи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

09.10.2019 06:38

Можда тебе нико не воли