Napad na srpske gimnazijalce na ekskurziji

U italijanskom gradiću Montekatini jedan Albanac sa italijanskim pasošem i dva Italijana napala su i fizički povredila trojicu prokupačkih gimnazijalaca.

Svijet 08.10.2019 | 14:49
Napad na srpske gimnazijalce na ekskurziji
Prokupački đaci su se tamo nalazali na maturantskoj ekskurziji.

O incidentu je za agenciju Beta govorio direktor Prokupačke gimnazije Dragoslav Minić nakon povratka iz Italije.

"Mi smo fizički napad na dečake uredno prijavili italijanskoj policiji i počinioci su veoma brzo otkriveni i uhapšeni", kazao je Minić, koji se upravo vratio sa petodnevne ekskurzije po Italiji na kojoj je bilo 90 prokupačkih maturanata.

Prema njegovim rečima, incident se dogodio na ulici, kasno uveče oko 23 sata, kada su trojica prokupačkih gimnazijalaca, koji su se malo duže zadržali u jednoj poslastičarnici, krenuli u hotel u kome su bili smešteni.

"Naši učenici nisu izazvali sukob i mislim da je jedini razlog to što su na neki način dali do znanja okolini da su stranci i da dolaze iz Srbije, što je bio i povod da trojica mladića krenu za njima", rekao je Minić.

Prema Minićevim rečima, u fizičkom obračunu koji je usledio, u jednoj od ulica tog malog italijanskog mesta, jedan od Prokupčana zadobio je lakšu povredu nosa, dok su druga dvojica prošla bez vidljivih povreda.

(Beta)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Postao

08.10.2019 18:07

Niko nas nevoli

ODGOVORITE
Name

Босанац

09.10.2019 08:38

Можда тебе нико не воли