Љупко Петровић почасни грађанин Брода!

Прослављени српски стручњак добио признање у родном граду.

Фудбал 09.10.2019 | 18:46
Љупко Петровић почасни грађанин Брода!
Љупко Петровић постао је почасни грађанин Брода, његовог родног града у Републици Српској

Легендарни тренер који је са Црвеном звездом освојио титулу првака Европе, рођен је у Великој Брусници, селу поред Брода, а челници овог града одали су му признање за његову богату каријеру.

На свечаној сједници Скупштине општине Брод начелник Илија Јовичић уручио му је повељу почасног грађанина.

"Ово признање је утолико веће што сам ушао у позне године. Свјестан сам да сам при крају живота, па овакво признање је довна ствар, почаствован сам. То ћу д апамтим до краја живота и сада ћу још чешће да долазим у Републику Српску. Имам обавезу да чешће долазим у Велику Брусницу. До сада је то било два пута годишње, сада ће бити чешће. Овдје имам родбину, драге пријатеље, школске другаре“, рекао је Петровић, преноси "Спортски журнал".

Он је из Велике Бруснице отишао у Бели Манастир, а потом у Осијек, гдје је играјући од 1967 до 1989. године постао легенда клуба.

Љупрко Петровић уписао се у историју као најбољи стријелац Осијека са 139 голова у 542 наступа за овај клуб.

Након тога играо је у САД за Бафало, Канзас сити и Феникс, да би потом започео успјешну тренерску каријеру.

Највећи успјех је освајање Купа Европских шампиона са Звездом 1991. године те првенства Југославије исте године, а са црвено-бијелима освојио је и дуплу круну у СЦГ у сезони 1994/1995.

Љупко Петровић освојио је и титулу шампиона Југославије са Војводино 1989. године, те бројне трофеје са клубовима у Бугарској, Кини, Руанди и Вијетнаму.

"Остварио сам солидну играчку каријеру и могу да се похвалим, супер успјешну тренерску каријеру. Докторирао сам на тему фудбала, али без титуле првака Југославије са Војводином и пез пехара шампиона Европе са Црвеном звездом све би било мање значајно. Те две радости и ова титула почасног грађанина родног Брода су ми најдраже“, рекао је Петровић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добар потез

09.10.2019 18:32

Паметно, честитам

ОДГОВОРИТЕ