Ljupko Petrović počasni građanin Broda!

Proslavljeni srpski stručnjak dobio priznanje u rodnom gradu.

Fudbal 09.10.2019 | 18:46
Ljupko Petrović počasni građanin Broda!
Ljupko Petrović postao je počasni građanin Broda, njegovog rodnog grada u Republici Srpskoj

Legendarni trener koji je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu prvaka Evrope, rođen je u Velikoj Brusnici, selu pored Broda, a čelnici ovog grada odali su mu priznanje za njegovu bogatu karijeru.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Brod načelnik Ilija Jovičić uručio mu je povelju počasnog građanina.

"Ovo priznanje je utoliko veće što sam ušao u pozne godine. Svjestan sam da sam pri kraju života, pa ovakvo priznanje je dovna stvar, počastvovan sam. To ću d apamtim do kraja života i sada ću još češće da dolazim u Republiku Srpsku. Imam obavezu da češće dolazim u Veliku Brusnicu. Do sada je to bilo dva puta godišnje, sada će biti češće. Ovdje imam rodbinu, drage prijatelje, školske drugare“, rekao je Petrović, prenosi "Sportski žurnal".

On je iz Velike Brusnice otišao u Beli Manastir, a potom u Osijek, gdje je igrajući od 1967 do 1989. godine postao legenda kluba.

Ljuprko Petrović upisao se u istoriju kao najbolji strijelac Osijeka sa 139 golova u 542 nastupa za ovaj klub.

Nakon toga igrao je u SAD za Bafalo, Kanzas siti i Feniks, da bi potom započeo uspješnu trenersku karijeru.

Najveći uspjeh je osvajanje Kupa Evropskih šampiona sa Zvezdom 1991. godine te prvenstva Jugoslavije iste godine, a sa crveno-bijelima osvojio je i duplu krunu u SCG u sezoni 1994/1995.

Ljupko Petrović osvojio je i titulu šampiona Jugoslavije sa Vojvodino 1989. godine, te brojne trofeje sa klubovima u Bugarskoj, Kini, Ruandi i Vijetnamu.

"Ostvario sam solidnu igračku karijeru i mogu da se pohvalim, super uspješnu trenersku karijeru. Doktorirao sam na temu fudbala, ali bez titule prvaka Jugoslavije sa Vojvodinom i pez pehara šampiona Evrope sa Crvenom zvezdom sve bi bilo manje značajno. Te dve radosti i ova titula počasnog građanina rodnog Broda su mi najdraže“, rekao je Petrović.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dobar potez

09.10.2019 18:32

Pametno, čestitam

ODGOVORITE