Ђоковић и Крајиновић избацили грен слем шампионе!

Ђоковић и Крајиновић победили у дублу.  Новак Ђоковић и Филип Крајиновић успешно су започели наступ на Мастерсу у Шангају у конкуренцији дублова.  Српски тенисери изненадили све у Шангају одличном партијом у првом колу дублова и савладали фаворизовани тандем.

Тенис 08.10.2019 | 14:39
Ђоковић и Крајиновић избацили грен слем шампионе!
Српски тенисери су победили Кевина Кравица и Андреаса Миеса из Немачке 6:3, 3:6, 10:3.

Наш тандем је избацио пете носиоце и у другом колу заказао меч са бољим из дуела између Британаца Џејмија Марија и Нила Скупског и Кинеза Жеа Лија и Ксина Гаоа.

Мастерс у Шангају игра се за укупан наградни фонд од 8,3 милиона долара.

У појединачној конкуренцији већ су елиминисани Крајиновић, Миомир Кецмановић и Душан Лајовић.

Ђоковић одбрану титуле почиње у среду против Дениса Шаповалова.

Филип Крајиновић је можда још у недељу био поражен у првом колу сингла, али сада је у тандему са Новаком Ђоковићем учинио нешто неочекивано. Најбољи светски тенисер у синглу и његов пет година млађи колега савладали су Кевина Кравица и Андреаса Миса 2:1 (6:3, 3:6, 10:3).

Ђоковић и Крајиновић су тако избацили пете носиоце турнира у дубл конкуренцији, а одличну игру приказали су од самог старта меча. Упркос томе што су морали да спасавају пет брејк лопти, они су стигли до 3:1 и потом чували гемове на свој сервис.

Кравиц и Мис су одлично одговорили у другом сету и одмах направили брејк, који им је до краја сета био довољан да узврате истом мером. Ипак, у супер тај-брејку, српски тандем је играо изванредно, посебно приликом враћања сервиса. Серија 6:0 у тај-брејку који се игра до 10 тешко је надокнадива за било кога, па је тако било и за њихове противнике.

Ривали Ђоковића и Крајиновића су ове сезоне освојили Ролан Гарос, а играли су и у полуфиналу УС Опена, тако да је овај резултат заиста изненађење.

У другом колу српске тенисере чека бољи тим из дуела Гао/Ли - Мари/Скупски.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар