Đoković i Krajinović izbacili gren slem šampione!

Đoković i Krajinović pobedili u dublu.  Novak Đoković i Filip Krajinović uspešno su započeli nastup na Mastersu u Šangaju u konkurenciji dublova.  Srpski teniseri iznenadili sve u Šangaju odličnom partijom u prvom kolu dublova i savladali favorizovani tandem.

Tenis 08.10.2019 | 14:39
Đoković i Krajinović izbacili gren slem šampione!
Srpski teniseri su pobedili Kevina Kravica i Andreasa Miesa iz Nemačke 6:3, 3:6, 10:3.

Naš tandem je izbacio pete nosioce i u drugom kolu zakazao meč sa boljim iz duela između Britanaca Džejmija Marija i Nila Skupskog i Kineza Žea Lija i Ksina Gaoa.

Masters u Šangaju igra se za ukupan nagradni fond od 8,3 miliona dolara.

U pojedinačnoj konkurenciji već su eliminisani Krajinović, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

Đoković odbranu titule počinje u sredu protiv Denisa Šapovalova.

Filip Krajinović je možda još u nedelju bio poražen u prvom kolu singla, ali sada je u tandemu sa Novakom Đokovićem učinio nešto neočekivano. Najbolji svetski teniser u singlu i njegov pet godina mlađi kolega savladali su Kevina Kravica i Andreasa Misa 2:1 (6:3, 3:6, 10:3).

Đoković i Krajinović su tako izbacili pete nosioce turnira u dubl konkurenciji, a odličnu igru prikazali su od samog starta meča. Uprkos tome što su morali da spasavaju pet brejk lopti, oni su stigli do 3:1 i potom čuvali gemove na svoj servis.

Kravic i Mis su odlično odgovorili u drugom setu i odmah napravili brejk, koji im je do kraja seta bio dovoljan da uzvrate istom merom. Ipak, u super taj-brejku, srpski tandem je igrao izvanredno, posebno prilikom vraćanja servisa. Serija 6:0 u taj-brejku koji se igra do 10 teško je nadoknadiva za bilo koga, pa je tako bilo i za njihove protivnike.

Rivali Đokovića i Krajinovića su ove sezone osvojili Rolan Garos, a igrali su i u polufinalu US Opena, tako da je ovaj rezultat zaista iznenađenje.

U drugom kolu srpske tenisere čeka bolji tim iz duela Gao/Li - Mari/Skupski.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar