Станић: Министри су празне љуштуре и полтрони

Посланик СДС Миладин Станић у наставку сједнице парламента Српске грубо је извријеђао министре у Влади Републике Српске назвавши их празним љуштурама и полтронима.

Република Српска 08.10.2019 | 13:07
Станић: Министри су празне љуштуре и полтрони
Он је током расправе о Приједлогу стратегије развоја предузетништва жена Републике Српске за период 2019-2023. године скренуо са теме те се обрушио на министре које је назвао марионетама лидера СНСД Милорада Додика.

– Пред нама сједе послушници и полтрони а не министри. Они немају никакве самосталности и ауторитета. Они су празне љуштуре без достојанства. У корупцији сте до грла. Нисам видио да је неко рекао биће тако или нећу бити министар, већ ће бити онако како им се каже. Радован Нејаки је на прошлој сједници рекао да ће на следећој сједници парламента Српске бити донесена одлука о распуштању Скупштине општине Теслић. Те одлуке ни данас нема на дневном реду – истакао је Станић.

Он се посебно обрушио на министра привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослава Петричевића, за којег је казао да није ни требао доћи на сједницу.

У свом говору “докачио” се и министарке за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Сребренке Голић за коју је, између осталог, казао да не ради свој посао. 

Голићева му није остала дужна већ је одбрусила да се неће спуштати на Станићев ниво, јер је између њих огромна културолошка, образовна и свака друга разлика.

– Неко ко је прије протеклог рата завршио државни факултет и бањалучку Гимназију, неће да се спушта на ваш ниво. Ако икада постанете предсједник Владе Републике Српске ја у њој никада не бих била ништа, па макар никада не имала посла – навела је Голићева.

Њене ријечи додатно су наљутиле Станића који је упитао Голићеву шта је хтјела тиме поручити.

– Шта ви мислите да се ми вама овдје требамо клањати. Нисмо у џамији, нећемо вам се клањати. Не радите свој посао. Народ нам оде одавде. Шта хоћете да нам остану смао цркве и џамије овдје – истакао је Станић.



(Српскаинфо)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

реално стање

08.10.2019 11:15

Господин Миладин Станић је имао пуно право. Влада се бави оним ста зна радити, а све остало, углавном оно највазније за егзистенцију, остаје по страни. Влада се забавила собом: гледа да како тако намири паре за текуце обавезе и обезбједи сигурност материјалног добра кога су углавном политицки целници незаконито присвојили себи. Такве активности владе треба народ да препозна као развој земље????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.10.2019 11:43

Свака ти цаст Миладине Станицу, свака ти цаст....гледао сам те како идес кроз град за вријеме прослог засједања, ти једини мозес , уз пар изузетака, високо уздигнута цела да ходас Бањалуком

Name

ре

08.10.2019 12:24

Па наравно Станицу да су послусници и полтрони, јер то су једине особине које су тразене за функцију министра. А сто се тице Голицеве и за њу вази исто, а када је тако паметна како тврди - хајде ти заврси фацо Прометеј ("Бањалуцки Харвард) за 30 минута ко мој комсија, па онда несто прицај. П.С. Сто се тице Теслица, јесте ли ви заборавили да горе ведри и облаци теслицки Алкапоне Драган Богданиц.

Name

Муслиман

08.10.2019 18:31

Браво Станицу, подршка из Сарајева. Све си у праву. Сребренка Голиц је бошњакиња која је члан СНСД-а и по Додиковој мјери за коју боњаци нису гласали , јадан је човјек који се одриче вјере за шаку пара. Једна огавна особа као и Дзералд Селман , већи Срби од Срба постали смијешно. Станицу ручак ти је у Сарајеву од мене , свака част.

Name

Ха културолошки

08.10.2019 11:16

Министарка Голић каже да је виши образовни ниво од Миладина Станића Од силног образовања она и њена сестра бивша директорица пошти Јасминка постале су највеће штеточине Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

08.10.2019 11:45

А ТА ИСТА ГОС. ГОЛИЋ ЈЕ УЧЕСТВОВАЛА У ОТИМАЊУ ВУЛИЋОВЕ ЗЕМЉЕ, ЗА РАДИШИЋА ЗГРАДУ, УЈЕДНО ИХ ЈЕ ПОЛИЦИЈА МЛАТИИЛА ПАНТИЋЕ ДОК СУ ЖИВИ

Name

Ре

08.10.2019 12:51

Њен културолоски ниво је паркирање аутомобила на тротоару и ометање пјесака,у ста сам лицно имао прилику да се увјерим.Дрска,безобразна,бахата и осиона,глуми неку велицину,а култура и понасање дно дна.

Name

ТОРРО

08.10.2019 14:01

СЈЕЋАМ СЕ ЈА ТЕ ГОСПОЂЕ ЈОШ ИЗ ГИМНАЗИЈЕ И СА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА. СВЈЕДОК САМ ДА ЈЕ ТАДА БИЛА СКРОМНА И ПРИСТОЈНА ДЈЕВОЈКА И ДОБАР ЂАК И СТУДЕНТ. БИЛА ЈЕ ТАКВА И КАДА ЈЕ ПОСТАЛА ЧЛАНОМ СНСД-а... АЛИ НАЖАЛОСТ ЧИЊЕНИЦА ЈЕ И ДА СЕ КАСНИЈЕ НИЈЕ МОГЛА ОТЕТИ ПРИТИСЦИМА, А МОЖДА И УЦЈЕНАМА "ВЕЛИКОГ" ШЕФА И КАО МНОГИ ОД ЊОЈ СЛИЧНИХ, ДОБРОВОЉНО ЈЕ ПОТПИСАЛА СВОЈ УГОВОР СА "ЂАВОЛОМ"... КОЈУ ЦИЈЕНУ ЋЕ МОРАТИ ПЛАТИТИ ЗА ТУ СВОЈУ ОДЛУКУ ОСТАЈЕ ДА СЕ ВИДИ... АЛИ САМА ЈЕ КРИВА И НЕЋЕ ЈОЈ ПОМОЋИ НИ БАЊАЛУЧКА ГИМНАЗИЈА НИ ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ !!! ПОСЛАНИК СТАНИЋ ЈЕ БЕЗ ОБЗИРА НА ЊЕГОВ ГРУБ РИЈЕЧНИК ИПАК ПОТПУНО У ПРАВУ.

Name

Мило

08.10.2019 11:18

Свака цаст господину Станицу.Апсолутно је у праву.А ову Сребренку и њезино "образовање" и "струцност" сувисно је и коментарисати.Бахата и неспособна као и остали министри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниво у сваком погледу

08.10.2019 11:20

Зашто министарка Голић сједи годинама у Влади, у којој су већина са куповним факултетима, који и такви нису адекватни за мјесто, на које су засјели? Зар овај параметар њој не срозава "ниво и достојанство", док бројни са редовно завршеним факултетима из 80-их, раде понижавајуће послове, или бјеже вани. Ако се већ позива на ниво, онда то треба провести у пракси, једнако на свим нивоима, уздуж и попријеко. Проблем је да би тада остали без већине "функционера".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

08.10.2019 11:50

Истина.

Name

Боро

08.10.2019 14:33

ма људи .... јесте ли просли преко Врбаса ... Сребренка Голиц прави са Арагостом комплекс зграда код Правног факултета... нормално да це реци да је ту куцс њезиног муза.... провјерите и видите како су куповали све куце у том низу.. ОБИЦНИ МАНИПУЛАТОР.. ЗЕНСКА ПЕРСОНИФИКАЦИЈА МИЛОРАДА ДОДИКА

Name

Бранка

08.10.2019 11:23

Свака част господине Станићу, посебнопто сте прозвали ту мафијашицу. Стиди се, више потрошиш на пудерисање него што просјечна академска фамилија мјесечно укупно потроши. Чуј ње и нива у ком спомиње гимназију. Издала је стотину штетних дозвола и читав дан би се могле набрајати њене радње у којима не постоји трун етичности нити стручности. Пустите јој онај снимак на упит о Батагону, нека погледа своју гимназијску принципјелност. Доживотну, конфисковати имовину и преиспитати све њене потписе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавра

08.10.2019 11:27

Све је добро рекао, цак и блазе колико су заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ти

08.10.2019 11:28

Ти си као ту да спасис Србе од одласка у западне земље. Волио би ти да сједнес на њено мјесто па да И теби конацно сване. Увредљиво је за градјане РС када их тако ниско третирас. Али ме то толико не вредја колико помисао да мислис да ти вјерујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

08.10.2019 11:45

Не, спасиће Сребренка и такви као она што су 100 година министри, стопили се са фотељом

Name

6

08.10.2019 12:09

Она да спаси СРБЕ та измутирана мјесанка ..Незна ни од кога је отпала воли она Српске паре а не РС .када бих пукло питај те је гајених била на којој страни..несрпска сподоба

Name

РЕ 6

08.10.2019 13:09

Србендо пише се "не зна" као и придјев "српски"... Не волим "црвене" али су ми овакви као ти још гори.

Name

СМИЈЕШНИ ДОДИК

08.10.2019 11:34

Увијек су били и остаце у овој биједној дрзави, а ви је сваки дан правите таквом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бејха је пропао пројекат

08.10.2019 11:40

Станиц је један смијесан лик а смијесна и странка цији је представник.Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

08.10.2019 11:43

1. Питање је да ли је Сребренка образованија од Миладина 2. Наравно да неће сједити у влади, него по заслузи за свој досадашњи министарски рад негдје на маргини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво за БејХа!

08.10.2019 12:12

Најобразованији је министар Рајцевиц са два кома пет факултета!

Name

Сер од Добоја

08.10.2019 12:03

Човјек је потпуно у праву, ја бих рекао да су све институције листом сведене на празне љуштуре, овакав политички апартхејд је невиђен у свјетским оквирима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањаца

08.10.2019 12:35

Сто се тице Голицке, толико година у влади а иза ње 0 резултати. Сликање и филозофирање. А у влади је дрзи додик волусина јер су некад били у зестокој трпање вези, исто ко и са Мајкицком. Она је оцајница на коју се он сниловао ето због тог свега. Досле младје , сад актуелна она из Добоја глупаца и стриптизета из просвјете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

&

08.10.2019 13:00

свака Вам цаст Станицу! Били сте благи ста они заслузују!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико

08.10.2019 13:29

Свака цаст Миладне Станицу. Министар Петричевић треба да се врати на старо радно мјесто а то је конобар у једној погребној радњи Лагуна која организује сахране.

ОДГОВОРИТЕ