Stanić: Ministri su prazne ljušture i poltroni

Poslanik SDS Miladin Stanić u nastavku sjednice parlamenta Srpske grubo je izvrijeđao ministre u Vladi Republike Srpske nazvavši ih praznim ljušturama i poltronima.

Republika Srpska 08.10.2019 | 13:07
Stanić: Ministri su prazne ljušture i poltroni
On je tokom rasprave o Prijedlogu strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2019-2023. godine skrenuo sa teme te se obrušio na ministre koje je nazvao marionetama lidera SNSD Milorada Dodika.

– Pred nama sjede poslušnici i poltroni a ne ministri. Oni nemaju nikakve samostalnosti i autoriteta. Oni su prazne ljušture bez dostojanstva. U korupciji ste do grla. Nisam vidio da je neko rekao biće tako ili neću biti ministar, već će biti onako kako im se kaže. Radovan Nejaki je na prošloj sjednici rekao da će na sledećoj sjednici parlamenta Srpske biti donesena odluka o raspuštanju Skupštine opštine Teslić. Te odluke ni danas nema na dnevnom redu – istakao je Stanić.

On se posebno obrušio na ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića, za kojeg je kazao da nije ni trebao doći na sjednicu.

U svom govoru “dokačio” se i ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Srebrenke Golić za koju je, između ostalog, kazao da ne radi svoj posao. 

Golićeva mu nije ostala dužna već je odbrusila da se neće spuštati na Stanićev nivo, jer je između njih ogromna kulturološka, obrazovna i svaka druga razlika.

– Neko ko je prije proteklog rata završio državni fakultet i banjalučku Gimnaziju, neće da se spušta na vaš nivo. Ako ikada postanete predsjednik Vlade Republike Srpske ja u njoj nikada ne bih bila ništa, pa makar nikada ne imala posla – navela je Golićeva.

Njene riječi dodatno su naljutile Stanića koji je upitao Golićevu šta je htjela time poručiti.

– Šta vi mislite da se mi vama ovdje trebamo klanjati. Nismo u džamiji, nećemo vam se klanjati. Ne radite svoj posao. Narod nam ode odavde. Šta hoćete da nam ostanu smao crkve i džamije ovdje – istakao je Stanić.



(Srpskainfo)

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

realno stanje

08.10.2019 11:15

Gospodin Miladin Stanić je imao puno pravo. Vlada se bavi onim sta zna raditi, a sve ostalo, uglavnom ono najvaznije za egzistenciju, ostaje po strani. Vlada se zabavila sobom: gleda da kako tako namiri pare za tekuce obaveze i obezbjedi sigurnost materijalnog dobra koga su uglavnom politicki celnici nezakonito prisvojili sebi. Takve aktivnosti vlade treba narod da prepozna kao razvoj zemlje????

ODGOVORITE
Name

Re

08.10.2019 11:43

Svaka ti cast Miladine Stanicu, svaka ti cast....gledao sam te kako ides kroz grad za vrijeme proslog zasjedanja, ti jedini mozes , uz par izuzetaka, visoko uzdignuta cela da hodas Banjalukom

Name

re

08.10.2019 12:24

Pa naravno Stanicu da su poslusnici i poltroni, jer to su jedine osobine koje su trazene za funkciju ministra. A sto se tice Goliceve i za nju vazi isto, a kada je tako pametna kako tvrdi - hajde ti zavrsi faco Prometej ("Banjalucki Harvard) za 30 minuta ko moj komsija, pa onda nesto pricaj. P.S. Sto se tice Teslica, jeste li vi zaboravili da gore vedri i oblaci teslicki Alkapone Dragan Bogdanic.

Name

Musliman

08.10.2019 18:31

Bravo Stanicu, podrška iz Sarajeva. Sve si u pravu. Srebrenka Golic je bošnjakinja koja je član SNSD-a i po Dodikovoj mjeri za koju bonjaci nisu glasali , jadan je čovjek koji se odriče vjere za šaku para. Jedna ogavna osoba kao i Dzerald Selman , veći Srbi od Srba postali smiješno. Stanicu ručak ti je u Sarajevu od mene , svaka čast.

Name

Ha kulturološki

08.10.2019 11:16

Ministarka Golić kaže da je viši obrazovni nivo od Miladina Stanića Od silnog obrazovanja ona i njena sestra bivša direktorica pošti Jasminka postale su najveće štetočine Republike Srpske

ODGOVORITE
Name

XL

08.10.2019 11:45

A TA ISTA GOS. GOLIĆ JE UČESTVOVALA U OTIMANJU VULIĆOVE ZEMLJE, ZA RADIŠIĆA ZGRADU, UJEDNO IH JE POLICIJA MLATIILA PANTIĆE DOK SU ŽIVI

Name

Re

08.10.2019 12:51

Njen kulturoloski nivo je parkiranje automobila na trotoaru i ometanje pjesaka,u sta sam licno imao priliku da se uvjerim.Drska,bezobrazna,bahata i osiona,glumi neku velicinu,a kultura i ponasanje dno dna.

Name

TORRO

08.10.2019 14:01

SJEĆAM SE JA TE GOSPOĐE JOŠ IZ GIMNAZIJE I SA PRAVNOG FAKULTETA. SVJEDOK SAM DA JE TADA BILA SKROMNA I PRISTOJNA DJEVOJKA I DOBAR ĐAK I STUDENT. BILA JE TAKVA I KADA JE POSTALA ČLANOM SNSD-a... ALI NAŽALOST ČINJENICA JE I DA SE KASNIJE NIJE MOGLA OTETI PRITISCIMA, A MOŽDA I UCJENAMA "VELIKOG" ŠEFA I KAO MNOGI OD NJOJ SLIČNIH, DOBROVOLJNO JE POTPISALA SVOJ UGOVOR SA "ĐAVOLOM"... KOJU CIJENU ĆE MORATI PLATITI ZA TU SVOJU ODLUKU OSTAJE DA SE VIDI... ALI SAMA JE KRIVA I NEĆE JOJ POMOĆI NI BANJALUČKA GIMNAZIJA NI PRAVNI FAKULTET !!! POSLANIK STANIĆ JE BEZ OBZIRA NA NJEGOV GRUB RIJEČNIK IPAK POTPUNO U PRAVU.

Name

Milo

08.10.2019 11:18

Svaka cast gospodinu Stanicu.Apsolutno je u pravu.A ovu Srebrenku i njezino "obrazovanje" i "strucnost" suvisno je i komentarisati.Bahata i nesposobna kao i ostali ministri.

ODGOVORITE
Name

Nivo u svakom pogledu

08.10.2019 11:20

Zašto ministarka Golić sjedi godinama u Vladi, u kojoj su većina sa kupovnim fakultetima, koji i takvi nisu adekvatni za mjesto, na koje su zasjeli? Zar ovaj parametar njoj ne srozava "nivo i dostojanstvo", dok brojni sa redovno završenim fakultetima iz 80-ih, rade ponižavajuće poslove, ili bježe vani. Ako se već poziva na nivo, onda to treba provesti u praksi, jednako na svim nivoima, uzduž i poprijeko. Problem je da bi tada ostali bez većine "funkcionera".

ODGOVORITE
Name

Nada

08.10.2019 11:50

Istina.

Name

Boro

08.10.2019 14:33

ma ljudi .... jeste li prosli preko Vrbasa ... Srebrenka Golic pravi sa Aragostom kompleks zgrada kod Pravnog fakulteta... normalno da ce reci da je tu kucs njezinog muza.... provjerite i vidite kako su kupovali sve kuce u tom nizu.. OBICNI MANIPULATOR.. ZENSKA PERSONIFIKACIJA MILORADA DODIKA

Name

Branka

08.10.2019 11:23

Svaka čast gospodine Staniću, posebnopto ste prozvali tu mafijašicu. Stidi se, više potrošiš na puderisanje nego što prosječna akademska familija mjesečno ukupno potroši. Čuj nje i niva u kom spominje gimnaziju. Izdala je stotinu štetnih dozvola i čitav dan bi se mogle nabrajati njene radnje u kojima ne postoji trun etičnosti niti stručnosti. Pustite joj onaj snimak na upit o Batagonu, neka pogleda svoju gimnazijsku principjelnost. Doživotnu, konfiskovati imovinu i preispitati sve njene potpise.

ODGOVORITE
Name

Gavra

08.10.2019 11:27

Sve je dobro rekao, cak i blaze koliko su zasluzili.

ODGOVORITE
Name

A ti

08.10.2019 11:28

Ti si kao tu da spasis Srbe od odlaska u zapadne zemlje. Volio bi ti da sjednes na njeno mjesto pa da I tebi konacno svane. Uvredljivo je za gradjane RS kada ih tako nisko tretiras. Ali me to toliko ne vredja koliko pomisao da mislis da ti vjerujemo.

ODGOVORITE
Name

Realista

08.10.2019 11:45

Ne, spasiće Srebrenka i takvi kao ona što su 100 godina ministri, stopili se sa foteljom

Name

6

08.10.2019 12:09

Ona da spasi SRBE ta izmutirana mjesanka ..Nezna ni od koga je otpala voli ona Srpske pare a ne RS .kada bih puklo pitaj te je gajenih bila na kojoj strani..nesrpska spodoba

Name

RE 6

08.10.2019 13:09

Srbendo piše se "ne zna" kao i pridjev "srpski"... Ne volim "crvene" ali su mi ovakvi kao ti još gori.

Name

SMIJEŠNI DODIK

08.10.2019 11:34

Uvijek su bili i ostace u ovoj bijednoj drzavi, a vi je svaki dan pravite takvom!

ODGOVORITE
Name

Bejha je propao projekat

08.10.2019 11:40

Stanic je jedan smijesan lik a smijesna i stranka ciji je predstavnik.Sramota

ODGOVORITE
Name

Realista

08.10.2019 11:43

1. Pitanje je da li je Srebrenka obrazovanija od Miladina 2. Naravno da neće sjediti u vladi, nego po zasluzi za svoj dosadašnji ministarski rad negdje na margini.

ODGOVORITE
Name

Bravo za BejHa!

08.10.2019 12:12

Najobrazovaniji je ministar Rajcevic sa dva koma pet fakulteta!

Name

Ser od Doboja

08.10.2019 12:03

Čovjek je potpuno u pravu, ja bih rekao da su sve institucije listom svedene na prazne ljušture, ovakav politički aparthejd je neviđen u svjetskim okvirima.

ODGOVORITE
Name

Manjaca

08.10.2019 12:35

Sto se tice Golicke, toliko godina u vladi a iza nje 0 rezultati. Slikanje i filozofiranje. A u vladi je drzi dodik volusina jer su nekad bili u zestokoj trpanje vezi, isto ko i sa Majkickom. Ona je ocajnica na koju se on snilovao eto zbog tog svega. Dosle mladje , sad aktuelna ona iz Doboja glupaca i striptizeta iz prosvjete...

ODGOVORITE
Name

&

08.10.2019 13:00

svaka Vam cast Stanicu! Bili ste blagi sta oni zasluzuju!

ODGOVORITE
Name

niko

08.10.2019 13:29

Svaka cast Miladne Stanicu. Ministar Petričević treba da se vrati na staro radno mjesto a to je konobar u jednoj pogrebnoj radnji Laguna koja organizuje sahrane.

ODGOVORITE