Превише медиокритета зарађује превише новца у фудбалу!

Дитер Хекинг: “У реду је да зарађује Левандовски, то је апсолутно у реду, али…”, наставља искусни стручњак.

Фудбал 10.10.2019 | 08:00
Превише медиокритета зарађује превише новца у фудбалу!
Није био велики, али је био сасвим добар тренер што му је, док је седео на клупи Волфзбурга, донело и звање најбољег немачког стратега за 2015. годину. Реч Дитера Хекинга цене у Бундеслиги, а Дитер Хекинг каже: у фудбалу је превише пара!

Говорећи на једном округлом столу у Хановеру, уз присуство премијера Доње Саксонија Штефана Вејла, актуелни тренер Хамбурга је без увијања рекао.

“Плате су превисоке. Висине обештећења су отишле предалеко. То је тешко продати у Немачкој. А и са мало мање новца, сви бисмо могли лепо да живимо”, искрен је 55-годишњи тренер.

Није међутим ни он луд. Свестан је да квалитет мора да се плати. Али да ли је баш све што се у модерном фудбалу плаћа огромним новцем гарантовани квалитет, пита се Хекинг.

“Оно што Левандовски зарађује, то је у реду, то је сасвим оправдано. Али преплаћујемо медиокритете”, упозорава искусни стручњак.

Тешко да ће га било ко послушати. Мада је присутни политичар Вејл једва дочекао да каже како фудбал због свег тог новца постаје несимпатичан народу. Као да је у политици ситуација нешто боља…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар